E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarbaş değerlendirdi: Önemli şirket haberleri---

Marbaş değerlendirdi: Önemli şirket haberleri

Marbaş değerlendirdi: Önemli şirket haberleri
22 Temmuz 2022 - 11:39 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler günün öne çıkan önemli şirket haberlerini değerlendirdi. İşte o analiz...

Obase Bilgisayar’ın 14.000.000 adet payının pay başına 10,50 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

100.000 TL sermayeli  Sabancı Ageas Sağlık Sigorta unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

 Ocak – Haziran ayında prim üretimi %54,3 artışla 1,36 milyar TL’ye yükseldi.

 Şirketin Irak Erbil'de inşa edilmekte olan The Boulevard Projesi için Şenyuva Alüminyum ve Be – Do Construction Contracting Ind. & Trade Ltd. Co ile alüminyum profil, aksesuar ve mekanizma satışı için 3,5 milyon dolara anlaştığı açıklandı.

 

Şirketin EKGYO tarafından düzenlenen İstanbul Ümraniye İnkılap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini kazanmadığı açıklandı. Şirket bağlı ortaklıkları Olan Dap Eltes Yüzyıl Mimarlık ve Dap Yüzyıl İnşaat Eltes şirketlerinin unvanlarının Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat ve Dap Nişantaşı Koru İnşaat olarak değiştirildiği açıklandı.

İtalya’da Desa Internationale unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

 D Yatırım Bankası tarafından 1,2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

 Şirket projelerinden İstanbul Başakşehir Hoşdere 7. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 4 Ağustos’ta yapılacağı açıklandı.

Futbolcu Joao Pedro ile anlaşma sağlandığı, bonservis bedeli olarak futbolcunun eski kulübüne 4,7 milyon euro ödeneceği açıklandı.

Futbolcusu Mostafa Mohamed’in satın alma opsiyonu ile kiralanması konusunda Nantes ile anlaşmaya varıldığı, Nantes’in kiralama kapsamında kulübe 250.000 euro ödeyeceği açıklandı. (Satın alma opsiyonu 5,7 milyon euro) Futbolcu Léo Michel Joseph Claude Dubois ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı, Lyon’a bonservis bedeli olarak 2,5 milyon euro, futbolcuya ise yıllık 1,8 milyon euro ödeneceği açıklandı.

Şirketin %99,2 oranındaki bağlı ortaklığı Işıklar Turizm’in %100 oranında bağlı ortaklığı olan Bulgaristan’daki  Işıklar Elen Hunting’in sermayesinin 2,8 milyon Bulgar Levasından 3,7 milyon Bulgar Levasına çıkarıldığı açıklandı.

364 gün vadeli 40 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

 SPK tarafından şirkete 153.708 TL idari para cezası verildiği açıklandı.

Geri alım programı sürecinin devam edilmesine, 12.000.000 adet paya karşılık 180 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

Şirket paylarının halka arzında talepler bugün toplanacak.

Borsa tarafından şirket paylarına 19 Ağustos’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağo ve emir paketi tedbiri getirildi.

Şirketin sermayesindeki Naci Tamer Özerden’e ait oy haklarının %83,79’a yükselmesi sonrasında Naci Tamer Özerden’in Şirket’in yönetim kontrolüne sahip olunması nedeniyle yapılan pay başına 7,36 TL’lik zorunlu pay alım teklifi başvurusunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

Bankanın EBRD ile kadın girişimcilere destek programı kapsamında üçüncü kredi anlaşmasını imzaladığı açıklandı.

82 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Ocak – Haziran döneminde prim üre %108 oranında artışla 11,2 milyar TL’ye yükseldi.

OLMK’nın tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün olarak devralınması ve tasfiyesiz infisah yoluyla TIRE bünyesinde birleşmesine ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

TIRE, Şirket unvanının Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi olarak değiştirilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

Şeker Şile Evleri projesinin yapım işi için Ana Yüklenici olarak Optimal Proje Yönetimi’nin belirlendiği açıklandı.

35 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesi kapsamında Genel Müdürlüğe yetki verildiği açıklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)