E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMaliye Bakanı:"kaznımlar tehlike altında"---

Maliye Bakanı:"kaznımlar tehlike altında"

Maliye Bakanı:kaznımlar tehlike altında
23 Ağustos 2015 - 16:43 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Şu anda Türkiye'nin son 12-13 yıldır kazandığı kazanımlar tehdit altında..."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesince hayata geçirilen Mavikent 4. etap 1000 konut kura çekimi töreninde yaptığı konuşmada,  son 2.5 aydır Türkiye'de siyasi belirsizliğin olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Bunun yansımalarını hepimiz görüyoruz. inşallah Türkiye bunları aşacak. Türkiye'nin ne yazık ki şu anda dört bir yanı ateş çemberi olan bir ülke. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunların üstesinden gelmek için Türkiye'yi çok daha güçlü bir şekilde konumlandırmalıyız. Bunun için de güçlü hükümetlere ve siyasi istikrarlara ihtiyaç var. Hatta her zamankinden çok daha fazla Türkiye'nin şu dönemde siyasi istikrara ihtiyacı var. Ancak siyasi istikrarla birlikte son 12-13 yılda kazanımlar korunabilir. Şu anda Türkiye'nin son 12-13 yıldır kazandığı kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarsızlık maalesef yatırımların ötelenmesine, Türkiye'ye yatırımların gelmemesine neden oluyor. O nedenle Allah'ın izniyle önümüzdeki dönemde bu badireyi de atlatacağız."

Türkiye'nin şu anda çok geniş bir coğrafyadaki jeopolitik gerginliklerle, terör örgütleriyle ve uluslararası ekonomik belirsizliklerle mücadele ettiğini anlatan Şimşek, o yüzden birlik, beraberlik, istikrar ve güçlü bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Şimşek, son yıllardaki kazanımları kolay elde etdilmediğini işaret ederek "İnşallah Türkiye 90'lı yıllara yeniden dönmez. Gerçekten o yıllar sıkıntılı yıllardı. Şimdi onların sinyalleriyle karşı karşıyayız. Allah'ın izniyle ve milletimizin ferasetiyle bu sorunlar da aşılacaktır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nur cel24 Ağustos 2015 00:39

    Milyon dolarlık lüks resmi arabalara giden paralara -bunlar çerez parası diyordun gözün şimdi mi açildi

  • Byk23 Ağustos 2015 23:05

    Son 13 yıldır türeyen milyarderder yandaş iş adamlarının kazanımları iktidar değişirse tehdit altında olmasın !

  • Hangi Kazanım23 Ağustos 2015 22:56

    Türkiye de ne kazanımlar varki halk hiç farkında değil!! Eğer ekonomimiz gerçekten güçlü temellere oturtulsaydı bugün bu oy kazanma taktiklerine seçim oyunlarına gerek duyulmazdı!! Millet bugün ortaya konan senaryoları görmüyor mu sanıyorsunuz??

  • Emekli23 Ağustos 2015 22:04

    Sn. Şimşek haklı, ak trollerin kazanımları tehdit altında.

  • VATANDAŞ23 Ağustos 2015 21:49

    NE KAZANIMI ABD NİN GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE PARA SÜRMESİNDEN OLDU HER ŞEY YOKSA SİZDE ZANDETTİNİZ BİZ YAPTIK HER ŞEYİ. ŞİMDİ FAİZ ARTIRIMI BAŞLIYACAK BUNU SİYASİ ÇALKANTIYA YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ YANİ İSTİKRAR BOZULUYOR GÖSTERECEKSİNİZ ARTIK UYANDIK

  • tabiya23 Ağustos 2015 20:31

    80 yıllık kazanımların satıldığı 13 yıllık dönem bu nasıl bi kazanım bu millet hala yiyor mu bu palavraları memleketin genlerini bozdunuz eğitimde millet vatan sevgisinde

  • vatandaş23 Ağustos 2015 20:31

    yahudi spekülatör corc zorozun memuru gelip TÇ nin ekonomisini yönetirse dahada kötüye gideriz.kazanımları imiş.TÜrkiyeyi afrika ülkeleri ile kıyaslayarak birşeyler kazandiğimızı sanıyor.zengin babanın müsrif evladı gibi T.C nin tüm birikimlerini satıp satıp kendinize yeni medya patronları oluşturdunuz.bu kazanım ise bayağı kazanmışız.

  • ada23 Ağustos 2015 20:25

    türkiyenin kazandığı bir şey yok ama sen ve diğerleri bayağı kazandınız.

  • Beddua ediyorum23 Ağustos 2015 19:03

    Yüz olur biraz insanda 80 yıllık birikimimiz yok ettiniz Kürdü turke alevi yi sunniye dusurdu...

  • Marko paşa23 Ağustos 2015 18:44

    Başkanlık olmadığı için mi olsaydı kazanıp kazandıklarınızı çerezmi yapacaktik yoksa yeni saray ve ucak mi alacaktik

  • Mayki23 Ağustos 2015 18:33

    Kimin suçu acaba sayın Şimşek ???

  • c223 Ağustos 2015 18:12

    Herkes erdoğana karşı, partizanlık yapmak yerine bir düşünsek, fransa almanya tarihte bizi cokmu seviyordu simdi paralı askerleri olan pkk lılar ile türkiyeyle savasıyorlar.. onların ekonomik uzantılarıda içerideki malum holdingler finanse ediyor, hangi birinle ugrassın bu insanlar, herkes erdoğana karsı dış mihraplar,iç hainler, bu adamda fani ölüp gidecek ozman herşey çözüme mi kavuşacak,aklımızı basımıza alalım ey yüce türk milleti hertarafımızı itilaf devletleri sarmış toprak paylaşıyor

  • anti tayyip23 Ağustos 2015 17:52

    ne kazanımlarıymış ki bunlar... kendi kazandıklarından söz ediyor herhalde...biz bir kazanım göremedik

  • Metin23 Ağustos 2015 17:49

    Mustafa ben sana Söyleyeyim durumu bu duruma CHDP ittifakı getirdi bu çok açık.

  • hasan23 Ağustos 2015 17:35

    hani ekonomi doların artışından etkilenmiyodu 3 TL olsun diyen AKP bakanı danışmanları değilmi sen ne hakla çıkıp konuşuyorsunuz. ...

  • mustafa23 Ağustos 2015 17:06

    durumu bu hale kim getirdi acaba.