E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMali sektör de teknoloji şirketlerine ayak uydurdu ---

Mali sektör de teknoloji şirketlerine ayak uydurdu

Mali sektör de teknoloji şirketlerine ayak uydurdu
29 Eylül 2020 - 09:14 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlaması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalandı ve %0.27 düşüşle 1,121 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 19.8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 41 hisse değer kazandı, 58 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 7.81, risk primi CDS ise 545 seviyesinden işlem gördü. Yurtdışı vadeli piyasalar sabah saatlerinde yükselişine devam ediyor.

Haftaya güçlü bir başlangıç yapan ABD endekslerinde yeni teşvik paketine ilişkin detaylar pozitif fiyatlanıyor. Tüm endekslerin pozitif tarafta kapandığı ABD’de özellikle sektörel olarak yükselişin genele yayılmış olması ve mali sektörün de teknoloji şirketlerine ayak uydurması dikkat çekti. Öte yandan ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nde belirsiz, eksik ve dengesiz bir toparlanma görüldüğünü bunun için de daha fazla parasal teşvikle desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Bugün içeride ekonomik güven endeksi ve Yeni Ekonomi Programı (YEP) takip edilecek. Özellikle hem TCMB hem de BDDK’nın attığı normalleşme adımlarıyla YEP daha yakından takip edilecektir.

BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli teknik görüşümüzü korumakla beraber, 1,115-1,100 destek seviyelerini önemsiyoruz. Endekste 1,125 seviyesini ise strateji belirlemek adına referans kabul ediyoruz.

Bankacılık hisseleri öncülüğündeki negatif ayrışma

Küresel piyasalarda tepki yükselişleri etkili

Yurtiçi piyasalarda gözler Yeni Ekonomik Program'da

Fiyatlamalarda toparlanma çabası görülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)