E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık hisseleri öncülüğündeki negatif ayrışma---

Bankacılık hisseleri öncülüğündeki negatif ayrışma

Bankacılık hisseleri öncülüğündeki negatif ayrışma
29 Eylül 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

BİST: Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksinde yoğunlaşan kar satışlarının etkisiyle günü %0,27 düşüşle 1.121,17’den kapattı. Çin’den gelen güçlü verilerin etkisiyle yeni haftaya alıcılı başlayan yurtdışı borsalar, ABD ek teşvik paketine ilişkin pozitif beklentilerle günü güçlü yükselişlerle kapattı.

TL’de değer kayıpları TCMB faiz artışına rağmen güçlenerek devam ederken, kurlar yeni tarihi zirve seviyeler test etti. BIST, TL’deki değer kayıplarının etkisiyle bankacılık hisseleri öncülüğünde satışlarla karşılaşarak günü negatif ayrışma ile tamamladı. TL’deki değer kayıpları devam ettikçe BIST’te yükseliş denemelerinin sınırlı kalması ve satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. Kurlardaki yükseliş TCMB faiz kararı sonrası bankacılık hisselerinde oluşan kazançların geri verilmesine neden olabilir. Ancak kurlarda gerileme oluşması durumunda yurtdışı borsalardaki güçlü seyrin de desteğiyle endeksin bankacılık hisseleri öncülüğünde yükselişine devam etmesi beklenmektedir.

Yurtdışı borsalarda ise tepki alımları güçlü verilerle devam edebilir. Ancak kısa vadede artan vaka sayıları sonrası bazı ülkelerin tedbirleri artırması ve ABD ek teşvik paketine ilişkin anlaşma sağlanamaması durumunda tepki yükselişlerinin satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

CDS’ler 550 seviyelerinde ve yüksek seyrini devam ettiriyor. VXI endeksi gün içinde gerilese de halen kritik olarak gördüğümüz 26 seviyesi üzerinde tutunmaya devam ediyor. Kısa vadeli volatilitenin ve başta ABD borsaları olmak üzere kar satışlarının sona erdiğinin teyidi endeksin 26 seviyesi altına gelerek kalıcı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün yurtiçinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Saat 11:00’de açıklanması beklenen yeni ekonomik plan takip edilecek. Yurtdışında ise ABD’de açıklanacak CaseShiller konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Beklenirlerden iyi veriler son dönemde ekonomik toparlanmaya ilişkin olarak oluşan endişeleri azaltarak yurtdışı borsalarda tepki yükse işlerinin devamını destekleyecektir.

ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık görünüm var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 7,7768-7,7976 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %1,64 oranında değer kazanarak 7,7856 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %1,83 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün, %13,29-%13,45 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 42 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %13,45’ten günü tamamladı.

Küresel piyasalarda tepki yükselişleri etkili

Mali sektör de teknoloji şirketlerine ayak uydurdu

Kurlardaki seyir ve jeopolitik gelişmeler fiyatlamalarda etkili

Kurdaki yükseliş satışlara neden oluyor

Piyasayı baskılayan sebepler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)