E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda tepki yükselişleri etkili---

Küresel piyasalarda tepki yükselişleri etkili

Küresel piyasalarda tepki yükselişleri etkili
29 Eylül 2020 - 09:25 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalardaki gelişmeler ele alınıyor

Küresel piyasalarda, salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı haberleri, merkez bankaları politikaları ve teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor.

Enflasyonun küresel piyasa teması haline gelme olasılığının yüksek olduğunu, ABD Kasım ayı seçimlerine yönelik belirsizliklerin riskli varlıklar açısından önemli olacağını düşünmeye devam ediyoruz. Riskli varlık sınıfında yer alan küresel hisse senetlerinde düzeltme süreci ardından (S&P 500 rekor seviyelerden %10 civarı geri çekildi) tepki yükselişlerinin etkili olduğunu takip ediyoruz. Cuma günü toparlanma çabasının öne çıktığı küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P
500 endeksi, yeni haftaya genele yayılan alımlarla %1.6 yükselişle başladı ve 50 günlük ortalamasını test etti. Teknoloji endeksi Nasdaq %1.9, Dow Jones %1.5, Russell 2000 ise %2.4 yükselişle günü tamamladı. (MSCI Dünya %+1.7, MSCI EM %+1, MSCI Türkiye ETF'i %-2.8).

ABD 10 yıllık tahvil faizi yatay eğilimle günü tamamladı. Kar satışları ile geri çekilen altında ve petrolde yükselişler etkili olurken, yükseliş eğiliminin korunduğu dolar endeksi ise satış baskısı altında kaldı ve
%0.4 ekside kapanış yaptı. Johnson & Johnson'dan olumlu aşı gelişmeleri haberleri ve Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin, teşvik tasarısının hala mümkün olduğuna dair açıklamaları piyasalara destek olan faktörler oldu. Trump yönetimi ve Demokratların planları arasında yaklaşık 1 trilyon dolarlık bir fark olduğunu belirten Pelosi, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile bu açığın kapatılması konusunda bir yol bulabileceklerini dile getirdi. Piyasalarda genel olarak, seçim belirsizliği, yeni teşvikler, koronavirüs vakaları ve ABD-Çin ilişkileri konusunda endişeler korunuyor. Bu doğrultuda ABD başkanlık yarışında gerçekleşecek ilk münazara önemli olabilir. ABD başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden bugün ilk kez ulusal televizyonda yayınlanacak tartışmada bir araya gelecek. (Türkiye saati ile Çarşamba sabaha karşı) Kritik eyaletlerden Ohio'nun Cleveland şehrinde Case Western iversitesi'nde gerçekleşecek münazaranın 90 dakika sürmesi bekleniyor. 

Piyasayı baskılayan sebepler

Fiyatlamalarda toparlanma çabası görülüyor

Yurtiçi piyasalarda gözler Yeni Ekonomik Program'da

Kurlardaki seyir ve jeopolitik gelişmeler fiyatlamalarda etkili

Mali sektör de teknoloji şirketlerine ayak uydurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)