E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMahkemenin Kızılbük kararı---

Mahkemenin Kızılbük kararı

Mahkemenin Kızılbük kararı
05 Ağustos 2022 - 09:21 borsagundem.com

Muğla 3. İdare Mahkemesi, Marmaris Kızılbük'te Sinpaş GYO'nun otel ve konut inşaatı projesine verilen 'ÇED gerekli değil' kararını iptal etti.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kızılbük Koyu’nda 30 yıl önce başlatılan ve sonrasında Sinpaş GYO’ya satılan otel-devremülk projesine ilişkin Muğla 3. İdare Mahkemesi, "ÇED raporu gerekli değildir" kararını iptal etti.

Mahkeme kararında, otel ve konut projesi bir arada yer alan projenin ÇED'den muaf tutulamayacağı vurgulandı.

Marmaris Kent Konseyinden Halime Şaman, Sputnik’ten Atilla Güner’e Marmaris Kızılbük'te Sinpaş GYO'nun otel ve konut inşaatı projesine verilen 'ÇED gerekli değil' kararını değerlendirdi.

Marmaris Kent Konseyi üyesi Halime Şaman şunları söyledi:

"Tabiri caizse Marmaris’in etekleri zil çalıyor o kadar mutluyuz. Bugün İçmeler’deki yürüyüşümüzde esnaflar bizlere bir kuruş su parası bile ödetmediler. Hangi dükkana girsek bize kolilerle bedava su verdiler, ‘Sizlere teşekkür ederiz’ dediler. Müthiş bir dayanışma ve kararlılıkla pek çok kurumu maalesef karşımıza almak suretiyle mücadeleyi yürüttük. Bu başarının çok fazla kahramanı var. Temel argüman olarak, ‘Burada 30 yıldır inşaat vardı ve onu biz iyileştiriyoruz’ diyorlar. Kimi kandırıyorlar. Ruhsatlı alan 46 bin metrekare idi ama ÇED sürecinin etrafından dolanarak 280 bin metrekareye çıkartarak ruhsat aldılar. İki ayrı dava ile hukuki süreç işledi. Orada ruhsat verilmesi mevcut koşullarda mümkün değil. Bir yere ruhsat verilebilmesi için en temel orada imar uygulamasının yapılması gerekiyor. Burada imar uygulaması olmadan pek çok belediye, turist tesisi yapılsın diye prosedürleri atlayarak ruhsat veriyorlar.

2018 Yılında kadar orası 46 bin metrekarelik 555 odalık otel ruhsatı var. 2021 yılından itibaren isim ve tadilat ruhsatlarında kanuna aykırı biçimde otel ve konut projesi oluyor. İsim ve tadilat ruhsatlarında böyle bir şey yapılamaz. 46 bin metrekarelik inşaat alanı 280 bin metrekareye çıkartılıyor ve milli park içerisinde proje yapılıyor. Ruhsatların verilişinde tespit ettiğimiz mevzuata aykırı uygulamalar var bununla da ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu işlemlerde kusuru olan bireyler var. Buradaki ekolojik düzeni bozmanın müsebbipleri olmaları nedeniyle yasalar önünde hesap vermeli. Bugün biz burada elbette ki sevincimizi yaşayacağız ama oradaki geri dönülmez tahribata sebep olanlar bedelini ödemeli çünkü bizim de kendimiz için yaptığımız bir şey yok gelecek için herkes uğraşıyor."

Bodrum Cennet Koyu’nda neler oluyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı30 Ekim 2022 17:59

    önceki mahkemeyide  yargılayın niye ced gerekli değil demiş.? sonra bu şirketin borsada işlem  yaptığını ve binlerce yatırımcısı olduğunu  bilin ve sorumluluk taşıyın çok  ilginç bir ülke olduk ve hiç iyiye gitmiyor.gibi .

  • Tekno papaz06 Ağustos 2022 07:31

    Ooo inşaat bitmiş bile geçmiş örneklere bakınca bu inşaat tamamlanır.

  • Bennn06 Ağustos 2022 06:52

    Ülkenin her yerinde ahlaksizlik açgözlülük kol geziyoo

  • xyz06 Ağustos 2022 03:03

    Bir mahkeme çed gerekmez desin. Yatırım yapılsın sonra iş mahkemelik olsun. Çed gerekir densin. Bu nasıl iş doğa katliamı yapıldıktan sonra çed gerekli desen ne olur. Çed gerekmez diyen hakimleri araştìracaksın. Meslekten men edeceksin. Hukuk ile ilgili hiçbir yapamayacaklar. Ahlakla mesleğini icra eden bu memlekette kalmadı.

  • Aynı şey, aynı sonuç05 Ağustos 2022 12:16

    Bir sürü tatil Oteli iflas etti icralık oldu, bu Otel inşaatı yapanlar kazanacaklarından emin mi yani.. Mevcut iflas otelleri alıp işletsinler yeni yapmaya ne gerek var..

  • bayram öztürk02 Kasım 2022 23:13

    sayın ilgili ve ilgisi ve bilgisi olmayan beyler kızılbük bir devre müldür adam 1 koyup 10 alıyor 10 koyup 100 alıyor biz yatırımcılarda 3 koyup 1 ni ancak alabiliyoruuz

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ05 Ağustos 2022 11:09

    Benim anlamadığım inşaatımı borsada 96 TL den millete pazarladılar peki şimdi ne olacak çöp mü olacak milletin parası.

  • Bir dost05 Ağustos 2022 11:08

    Gelde buraya beton izni verene oy ver , bunlara izinverenede emekliye 35000 yeter diyenede OY YOK.

  • EKRİKS05 Ağustos 2022 22:21

    sen asgari ücretten prim yatır sonra 10-20 000 TL bekle nerede öyle bir dünya.Ne kadar köfte o kadar ekmek.

  • astor05 Ağustos 2022 14:39

    helal

  • Yorum05 Ağustos 2022 09:42

    Trrik ne oldu hadi yürü

  • Mucise Reis : )05 Ağustos 2022 09:39

    Böyle saçmalık olabilir mi ? sen git manzara uğruna yerleşim yeri , konutlaşma, insanları oralara taşı... nasıl ÇED gerekmez ? orman canlılarının olduğu, ekonoljık düzen ve tabiyat işleyişinin, tatlı su kaynaklarının , yolların yapıldığı, gürültülü ortmaın oluşup, plajların kullanıldığı.. ya nasıl akılsız fikirsizlik. bu mantığı düzeni anlamak için doç. prof. zart zurt olmaya gerek var mı ? var olan tabiat ve düzen değişiyorsa bal gibi ÇED rapora ihtiyaç vardır... orman canlıları, canlıların doğal su kaynakları, gürültü vb. vb. tabiki var . Az akıl fikir... Heleki onca coğrati büyüklükteki ülkemizin durumu büşünülünce daha uygun yerlere beton dökebilirlerdi.  Bıktık , bıktırdılar. yeter artık yeter...