E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiLüks Kadife ve Enerjisa sorusu---

Lüks Kadife ve Enerjisa sorusu

Lüks Kadife ve Enerjisa sorusu
18 Eylül 2023 - 08:59 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler...

SON DÖRT AYDA HAREKETLENDİ

SORU  Beş aydır Lüks Kadife hissesindeyim. Kardayım ama diğer hisseler daha çok çıktı. Sizce sebebi nedir?
Şahin Gürkay

CEVAP- Borsada işlem gören her hissenin farklı bir devinimi vardır. Kimi yatırımcı tespit ettiği birkaç hisseyi takip eder. Bu şekilde bir süre sonra söz konusu hissenin hareketine adapte olur ve hissenin iniş çıkış marjlarını daha rahat görebilme imkanına kavuşur. Kuşkusuz bu iniş çıkışlar her hissede farklılık gösterecektir. Bazı hisseler endeksten hızlı hareket ettiği gibi kimisi de gerisinde kalabilir. Aynı şekilde kimi endeksten önce harekete geçerken kimi de gerisinden gider. Kuşkusuz tüm bunların ötesinde asıl olanın hissenin uzun vadede nasıl bir yönelim sergilediğidir. Bunun da belirleyicisi şirketin mali performansıdır. Lüks Kadife, düzensiz bir kârlılığa sahip olmakla birlikte son iki yılda kârını büyüttü. Ancak son açıkladığı 2023 altı aylık dönemde yine düşen bir performans söz konusu. Dönem kârını 13,1 milyon TL’den 519 bin TL’ye geriletti. Tüm bunlara rağmen hissenin fiyatının son dört ayda hareketlendiği görülüyor. Mayıs 2023’te düzeltilmiş verilerle en düşük 21,67 TL seviyesinde bulunurken geçtiğimiz ağustos ayında 75 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 56,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Kârdaki zayıf performansa rağmen piyasada gözlenen genel yükselişe hissenin de uyum sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

KÂR ARTIŞI FİYATI DESTEKLİYOR

SORU- Enerjisa’nın hangi pazarda işlem gördüğünü ve hangi endekslerde olduğunu öğrenebilir miyim?
Metin Kaya

CEVAP- Enerji sektöründe faaliyet yürüten Enerjisa Enerji, Yıldız Pazar’da işlem görüyor. Şirketin dahil olduğu 26 endeks bulunuyor. Bununla birlikte Temettü Endeksinde olmasını önemsemek gerekiyor. Söz konusu durum firmanın düzenli temettü ödeyen bir yapısının olduğu anlamına geliyor. Şubat 2018’de borsaya gelen Enerjisa Enerji, geride kalan sürede her yıl düzenli nakit temettü ödemesinde bulundu. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında hisse başına brüt 2,30 TL kâr payı verdi. Kârını her yıl düzenli şekilde artıran firma, geçtiğimiz yıl kârını bir önceki yıla göre 6 kattan fazla yükseltti. Son açıkladığı 2023 altı aylık mali tablolarında da performansı devam ediyor. Dönem sonu kâr artışı yüzde 100,26 oranında bulunuyor. Firmanın bu olumlu seyri hissenin fiyatını da güçlendiriyor. Borsaya geldiği günden bu yana sürekli yükselen yönüyle dikkat çekiyor. Hisse arada düzeltmeler yapsa da çıkış trendini sürdürüyor. Şubat 2018’de düzeltilmiş verilerle ilk açılışını 4,22 TL’den gerçekleştirirken şimdilerde 50,20 TL seviyelerinde bulunuyor. Bu sürede fiyatını yaklaşık 12’ye katladı. Mali performansındaki olumlu seyir hissenin çıkışını destekliyor.

Bugün Anadolu Efes Biracılık, Bera Holding ve Yataş’ın hisse fiyatında düzeltme olacak

 

Endeksten hızlı yükselenler

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (18/09/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (18.09.2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş18 Eylül 2023 13:47

    Kimmr ile ilgili yorumunuzu da bekliyorum. 1 yıldır eski zirvesini TL olarak bile göremedi. Enerji yatırımı yapmasına rağmen bu fiyatlarda olmasının sebebi nedir. Reyonlarında ki ürünlerin fiyatları kaç kat arttı. Emsallerine ve endekse bakınca inanılır gibi değil. Bozulmuş ürün gibi...