E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLibya, petrol sahalarının kapatılmasından endişe duyuyor---

Libya, petrol sahalarının kapatılmasından endişe duyuyor

Libya, petrol sahalarının kapatılmasından endişe duyuyor
15 Temmuz 2023 - 05:35 borsagundem.com

Libya, Petrol ve Gaz Bakanlığı petrol sahalarının kapatılması konusunda, ülke ekonomisini olumsuz etkileyebileceği sebebiyle endişeli

Libya Petrol ve Gaz Bakanlığı, Şerara ve Fil petrol sahalarının kapatılmasının ülke ekonomisine yapacağı olumsuz etkiden endişe duyduğunu belirtti.

Bakanlık, yerel grupların Eski Maliye Bakanı Farac Bumatari'nin 13 Temmuz'da başkent Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı'nda gözaltına alınmasına tepki olarak ülkenin güney batısındaki Fil ve Şerara petrol sahalarında üretimi durdurmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

LİBYA, KAPANMALARDAN ENDİŞELİ

Açıklamada, petrol sektörünü ve dolayısıyla ülke ekonomisini etkileyecek bu kapatmalardan derin endişe duyulduğu ifade edildi.

Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL) de dün yaptığı yazılı açıklamada, iki petrol sahasının kapatılmasının genelde tüm elektrik şebekesi, özelde ise güneydeki istasyonlar üzerinde yapacağı etkiden ve kesintilerinden sorumlu olmadığını belirtmişti.

Ulusal Birlik Hükümetine bağlı İç Güvenlik Teşkilatı 13 Temmuz'da Bumatari'yi Mitiga Havalimanı'nda gözaltına almış, Libya Devlet Yüksek Konseyinin 5 üyesinin de pasaportlarına el koyarak seyahat etmelerine engel olmuştu.

Bunun üzerine Bumatari'nin de bağlı olduğu Zeviyye kabilesi mensupları, petrol sahalarını kapattıklarını duyurmuştu.

Libya'dan Türkiye'ye "gaz ve petrol" teklifi

 

ABD'den Libya'ya 'petrol' desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)