E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLevent Kırca'dan Erdoğan'a küfür---

Levent Kırca'dan Erdoğan'a küfür

Levent Kırca'dan Erdoğan'a küfür
29 Haziran 2013 - 19:17 borsagundem.com

Levent Kırca 'İçerdekiler' adlı tiyatro oyununda Başbakan'a ağır hakaretlerde bulundu. Oyun baştan sona skandal mesajlar taşıyor

Sanatçı Levent Kırca'nın sahneye koyduğu 'İçerdekiler' adlı tiyatro oyununda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarete varan sözler tepkiye yol açtı.

Levent Kırca, İçerdekiler isimli oyununu dün gece Esenyurt Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneledi.

ERDOĞAN'I HİTLER'E BENZETTİ
Küfürlü bir dille eleştirilerde bulunan Kırca, Başbakan Erdoğan'ı Hitlere benzetti. Silivri Cezaevi'nde bulunan Ergenekon davası sanıklarının köle muamelesi gördüğünü ileri süren Kırca, Kürt açılımını da şu sözlerle eleştirdi: "Teröristlere herşey serbest, onlar başbakanın arkadaşı. Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor, sebep; açılım bu kadar basit."

PARALARIN ÜZERİNDEKİ ATATÜRK KALKACAK
Hızını alamayan Kırca, Başbakan Erdoğan'ı BOP Eş Başkanı gibi göstererek, "Yakında paraların üzerindeki Atatürk kalkacak onun yerine bir ata binmiş BOP Eş Başkanı, at şahlanmış, ağzı köpüklü, gözünde de tezek var.' ifadelerini kullandı. Daha sonra Kırca sahneye terörist kılığında giren birini göstererek, "Kardeşim o terörist, ona her taraf serbest, o başbakanın arkadaşı. Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor, sebep; açılım bu kadar basit." dedi.

BU OYUNUN İÇİNDE YER ALANLAR CAN VERMESİNLER
Balyoz davası tutuklusu eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan rölü de giren Kırca, davanın yargıçları "Bilerek bu oyun içinde yer alanlar can veremesinler bana ve çocuklarıma çektirdiklerinin bin mislini çeksinler inşallah." şeklinde ifadeler kullandı.

ÇARŞAFLI HOSTES
Türk Hava Yolları'nın kılık kıyafet düzenlemesi ile ilgili çalışmalarını da eleştiren Kırca, sahneye çarşaf giymiş bir oyuncu çıkararak "İşte Türk Hava Yolları'nın hostesi gelmiş." ifadelerini kullandı. Çarşaflı kadına yönelik ağır hakaretlerde bulunan Kırca, şunları söyledi: "Sen örtünmeyi becerememişsin. Burnun patlıcan gibi ortada kalmış. Ya şu burun beni acayip tahrik ediyor lan."

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NIN KATKILARIYLA
Ergenekon Terör örgütü ve Balyoz Darbe Planı davasının sanıklarını kahraman olarak gösteren Kırca'nın oyununa ait afişlerde “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla” şeklindeki ibare dikkat çekiyor. Esenyurtlu vatandaşlar ise söz konusu oyunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmesini tepki gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı30 Haziran 2013 13:02

    bu millet muhafazakar insanlara saygı duymadığınız, inanca saygı duymadığınız için size prim vermiyor, vermeyecek. sizin gibi sahte atatürkçüler yüzünden dinciler memleketin altını üstünü yedi. bu toplumdan ne iyi dindar çıkıyor ne atatürkçü ne milliyetçi ne sosyalist. bir toplum batmışsa o toplumdan ancak çöp çıkar

  • orhan30 Haziran 2013 01:41

    şeytan azapta

  • k30 Haziran 2013 01:01

    tutuncak dalları kalmayınca böyle sağa sola saldırıyorlar.bir söyleyene bakarız adam mı diye,bir de lafa bakarız laf mı diye.gerisi teferruat.son çırpınışları.2008 de ak partililere konferans vermiş.işleri görülmeyince saf değiştirdi işçi partisine yamandı ve sivrisinek misali vızıdıyor.

  • ANK30 Haziran 2013 01:01

    iyice bunadı yaa darülacazede yer yokmudur

  • hure wanabe30 Haziran 2013 00:24

    ön yargılı olmamak için oyunu esenkent'te seyrettim.öncelikle bilet parası haram olsun. seninki ne sanat, ne tiyatro, ne eleştiri. zamanında Tansu çiller iktidarını mizahla çok güzel eleştiren adam gitmiş küfürbaz, darbe yanlısı,sanatı bitmiş, hiç de komik olmayan biri gelmiş.bir yorumcunun dediği gibi "güle güle"... senin gibilerin tarafını sandıkta çok derine gömecekler ve özellikle sen ve senin gibiler (en başta müjdat uğur falan)yüzünden de iktidara ayrıca oy verecek olanlar çıkacak bunu bil. ama ha gayret belki milletvekili adayı olursun muhalefet partisinden..

  • sadi29 Haziran 2013 23:18

    ne acayip biriymiş be küçükken bide gülerdik bu zırvacıya

  • Murat29 Haziran 2013 21:35

    Türk halkının seçtiği,sandıkttan çıkardığı,iradesini ortaya koyarak başa getirdiği hükümete,sandık dışı müdahale etmeye çalışanlar.Kazanamadınız !

  • skci29 Haziran 2013 21:23

    kırca seninde ağzın beni tahrik ediyor sokasım geliyor

  • Borsacı29 Haziran 2013 21:00

    Levent Kırca'ya kızmıyorum. Bir komedyen olarak görevini yapıyor. Ama 40 yıl öncesinin oyun treninde çuf çuf makinist Levent kırca milletten kopmuş malesef. Bu milleti çekoslovakyalılaştıramadınız bir türlü.

  • gule gule 29 Haziran 2013 20:32

    kircada bindi bi gemiye hayirlisi..ne yapmak istedigi siyasi gorusu vs beni ilgilendirmez ama sanatci olarak benim icin bitmistir gule gule

  • kara29 Haziran 2013 20:16

    allah seni ıslah etsin levent efendi sevsen de sevmesen de BAŞBAKANIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu sana yeter saygı duy

  • sinan29 Haziran 2013 19:57

    kırca'nın kim olduğunu biliyorduk bilmeyenler öğrenmiş oldu.

  • ...29 Haziran 2013 19:51

    Ya ben Atatürk'ü seviyorum. Hükümetin ekonomi politikas ve liderlik hükmetme politikasn seviyorum. chp nin laik mhp ninde milliyetçiliğini seviyorum. saadetinde dini görüşlerini seviyorum. keşke bu özellikleri toplam olan bir parti olsa .(

  • a29 Haziran 2013 19:35

    olgunlaşmış siyasi bir fikir ileri sür beyefendi hep küfür hep küfür

  • metin29 Haziran 2013 19:28

    sende edep haya karekter ahlak namus kalmamis