E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde uyardı: Daralma yüzde 15'i bulabilir---

Lagarde uyardı: Daralma yüzde 15'i bulabilir

Lagarde uyardı: Daralma yüzde 15'i bulabilir
23 Nisan 2020 - 17:45 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde, Avrupa Birliği (AB) liderlerini ekonomide ciddi daralma konusunda uyardı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği (AB) liderlerine, blokun gayrı safi yurtiçi hasılasının (GSYH) pandeminin bir sonucu olarak yüzde 15 kadar düşebileceğini ve çok az şey yapma ve çok geç kalma riski ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Lagarde, küresel salgının ekonomiye verdiği hasarın nasıl azaltılacağını tartışan 27 AB lideri ile video konferans yoluyla görüştü.

Görüşmelerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen yetkililerden biri, yüzde 15 resesyonun Lagarde tarafından seçilen ekstrem senaryo olduğunu ve ECB Başkanı'nın kendisinin baz tahmininin üretimin bu yıl yüzde 9 düşmesi şeklinde olduğunu kaydetti.

100,000'in üzerinde can kaybıyla birlikte, Avrupa Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen bölge konumunda ve krizin yol açtığı hasar, grup ülkelerini bir arada tutan yapının sarsılmasına neden oluyor. Sıkı karantina uygulamaları üretim tesislerinin kapalı kalmasına ve seyahatlerin kısıtlanmasına yol açarken, bloku tarihindeki en kötü resesyona doğru sürüklüyor.

Wall Street işsizlik verilerinin ardından yükseliyor

Ünlü kurum virüs düşüşüne hissede yakalandı

ABD PMI'larında rekor düşüş

Goldman'dan TL için faiz artırımı iddiası

Büyük yatımcılar borsalardaki risklere direniyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)