E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street işsizlik verilerinin ardından yükseliyor---

Wall Street işsizlik verilerinin ardından yükseliyor

Wall Street işsizlik verilerinin ardından yükseliyor
23 Nisan 2020 - 17:36 borsagundem.com

ABD borsaları haftalık işsizlik verilerinin beklenilen seviyenin altında kalmasıyla birlikte yükselişe geçti. Uzmanlar piyasadaki kaotik ortamın piyasaya girişi kolaylaştırdığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsasında yatırımcılar, küresel büyümeye korona virüsün verdiği zararı ekonomideki en son gelişmeler ve bilanço verileri üzerinden değerlendi, hisse senetleri piyasaları iki gün üst üste yükseldi. New York Ticaret Borsası’nda ham petrolün fiyatı 15 doların üzerine çıktı.

S&P 500, haftalık işsizlik rakamlarında bildirimlerin geçen hafta beklenenden daha az bir artışla 4,4 milyon kişi yükselmesinin ardından yukarı yönü gösterdi. ABD’de toplam iş kaybı 26 milyonu aşıyor. Özel sektör faaliyetleri ilgili değerlendirmeler New York'ta yerel saatle sabah 9:45'te yapılacak.

Bilançolarda, demiryolu şirketi CSX’nin beklentileri karşılamasının ardından hızlı bir yükseliş gözlemlendi. Buna karşın çip üreticisi firmalar Lam Research ve Seagate Technology bilanço açıklamalarının ardından değer kaybetti.

Ortaya çıkan veriler anlamlı değil

Yatırım danışmanlığı şirketi PGIM’in Çok Sektörlülük ve Strateji Başkanı Greg Peters Bloomberg’e yaptığı açıklamada, "Şu anda ortaya çıkan veriler doğrusunu söylemek gerekirse anlamsız. Ve sonuca bakarsanız, bir yatırımcı olarak, neredeyse bütün piyasalara bedava giriş hakkınız var ve herkes ekonominin yeniden açılmasının neye benzeyeceğine ilişkin karar vermeye çalışıyor" dedi. Gün içerisinde yatırımcılar Avrupa’daki özel sektör aktivitesinin ekonomistlerin beklediğinden çok daha yüksek seviyede olduğuna ilişkin verilerini dikkate almadı. İsviçre bankası Credit Suisse’in ilk çeyrek rakamlarını paylaştı. Yatırımcılarsa Avrupa Konseyi toplantısını çıktılarını merakla takip ediyor.

Petrol depolarındaki doluluğa rağmen vadeli ham petrol piyasası ikinci gün üst üste yükseldi. Dolar en büyük rakipleri karşısında üçüncü kez üst üste değer kazandı.

Yatırımcılar nefes almak istiyor

Varlık yönetimi firması Miller Tabak’ın Hisse Senedi Stratejisti Matt Maley, "Kimse volatilitenin uzun süre düşük kalmasını beklemiyor, ancak bu hafta ham petrol piyasasındaki çılgın hareketlerden sonra, yatırımcılar piyasaların kısa bir süre de olsa sakin kalmasını destekliyor." dedi.

Dünya genelindeki hükümetler salgınla mücadele için 8 trilyon dolardan fazla destek taahhüdünde bulunurken, daha önce görülmemiş bir işten çıkarmalar zinciri, petrol piyasasındaki kaos, kötü Avrupa verileri ve karışık bir kurumsal kazanç tablosunda daha keskin bir küresel ekonomi fotoğrafı ortaya çıkıyor.

İspanya'da vaka sayısında korkutucu artış

Virüs cephesindeyse ABD’de New York'taki ölümler Nisan ayı başından bu yana en düşük oranda yer alırken, Hazine Bakanı Steven Mnuchin ekonominin büyük kısmının ağustos ayı sonuna kadar yeniden açılmasını beklediğini söyledi. ABD Temsilciler Meclisi milletvekilleri perşembe günü yeni bir yardım paketini geçirmeye hazırlanıyor. Vaka sayısı ve ölümler İspanya'da tekrar yükseldi, İspanya ABD'den sonra dünyada salgının ikinci merkezi haline geldi. Ülkede katı karantina uygulamaları altıncı haftasında.

ECB'nin hamlesi cevap buluyor

Avrupa ekonomisinde ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB)  bankalara krediler için teminat olarak bazı yüksek getirili borçların kabul edileceğini açıklamasının ikinci gününde euro bölgesi borç sigortaları maliyetinde ve kabul edilmeyen kredi derecelendirmeleri oranında düşüş sağlandı.

ABD PMI'larında rekor düşüş

 

Goldman'dan TL için faiz artırımı iddiası

 

Borsada korona virüs kalpazanlığı

 

ABD'de 26 milyon kişi işsizlik maaşı başvurusu yaptı

 

New York borsası yükselişle açıldı

 

Krizlere alışık borsacılardan yatırım tavsiyeleri

 

Altının yükselişi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaşar23 Nisan 2020 20:30

    demekki neymiş herkes işsiz kalacak ekonomi sıfıra gidecek borsalar fezaya gidecek biz hangi dünyadayız acaba ...dünyada tuvalaet kagıdından çok dolar olacak birde kıymetli olacak ...bakalım bizi daha neler bekliyor  ...