E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü kurum virüs düşüşüne hissede yakalandı ---

Ünlü kurum virüs düşüşüne hissede yakalandı

Ünlü kurum virüs düşüşüne hissede yakalandı
23 Nisan 2020 - 17:31 borsagundem.com

Societe Generale'in virüs kaynaklı piyasa düşüşünde 200 milyon dolar kaybettiği kaydedildi

Societe Generale SA, Fransız rakibi BNP Paribas SA'nın ayak izlerini takip ederek, korona virüs salgınında piyasadaki düşüşlerde hisse senedi işlemlerinde yüz milyonlarca euro kayba uğradı.

Paris merkezli bankada traderlar, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, hisse senedi türev işlemlerinden 150 milyon ila 200 milyon euro (160 milyon ila 215 milyon dolar) kaybetti. Bilgilerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklara göre, Hisse senedi birimindeki kayıplar ilk çeyrekte ve Nisan ayındaki satış dalgasından önce gerçekleşti ve bu kayıpların etkisi muhtemelen bankanın sabit getirili menkul kıymetler ve döviz işlemlerindeki performans ile hafifletilecek.

Societe Generale'in başında Jean-Francois Gregorie'nin olduğu küresel piyasalar birimi, aynı kaynaklara göre, hisse senetleri ve sabit getirili menkul kıymetler, döviz ve emtia'da işlem hacimlerinin Mart ayında normalin üç ya da dört katına çıktığına tanık oldu.

Societe Generale'in Paris'teki sözcüsü konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Banka ilk çeyrek sonuçlarını 6 Mayıs'ta açıklayacak.

Societe General ve kentin diğer ucundaki rakibi BNP Paribas, ölümcül korona virüsün etkisinin görülmeye başlamasından bu yana sert düşüşler gösteren ve hisse senetleri ve şirket ödemeleri ile ilişkili türev araçlar olan temettü vadelileri ve yapılandırılmış ürünlerde en büyük oyuncular arasında yer alıyor. Bloomberg News'un haberine göre, BNP Paribas traderları ilk çeyrekte hisse senedi türev araçlarında tahmini 200 milyon dolar kaybetti.

Goldman'dan TL için faiz artırımı iddiası

Büyük yatımcılar borsalardaki risklere direniyor

New York borsası yükselişle açıldı

Borsada korona virüs kalpazanlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN23 Nisan 2020 21:57

    bu bankalar asla zarar etmezler bütün emperyalist ülkelerin bankaları ortak çalışıyorlar bence.zarar ve karı aralarında kırışıyorlar.

  • yaşar23 Nisan 2020 20:48

    onlar kaybetmez sadece para cepte yer degiştirmiştir ..degiştirmediyse bir şekilde borsadan çıkartırlar onlar o parayı ..sadece haber yapıp kendilerini kandırırlar ...