E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş’dan Menderes ve arkadaşlarını anma mesajı ---

Kurtulmuş’dan Menderes ve arkadaşlarını anma mesajı

Kurtulmuş’dan Menderes ve arkadaşlarını anma mesajı
17 Eylül 2023 - 13:16 borsagundem.com

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adnan Menderes ve arkadaşlarını sosyal medyada paylaştığı bir mesajla andı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, merhum Başbakan Adnan Menderes'in 17 Eylül 1961'de idam edilişinin 62'nci yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mesajında, "Yeter söz milletindir" şiarıyla yürüttüğü hak ve hürriyet mücadelesiyle milletin gönlünde ebediyete kadar şerefli bir davanın şehitleri olarak yer alacak Adnan Menderes ve arkadaşları Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu'yu vefatlarının yıl dönümünde rahmetle andığını ifade etti.

"Bugün, demokrasimizin cesur bayraktarı ezan şehidi Adnan Menderes ve arkadaşlarının aziz hatıralarını tazimle yad ederken; milli iradeye yönelen tüm darbeleri ve darbeci zihniyetleri bir kez daha lanetliyorum." ifadesini kullanan Kurtulmuş, idam sehpasındaki son sözü "Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim" olan merhum Menderes'in, köklerinden kopmadan dallarını zirveye uzatan bağımsız bir Türkiye düşünü gerçeğe dönüştürmek için attığı adımların, Türkiye Yüzyılı istikametinde yol gösterici olmaya devam edeceğini belirtti.

Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın anısına mesaj

 

Kılıçdaroğlu'ndan Özal ve Menderes'in anıt mezarlarına ziyaret

 

Cumhurbaşkanı'ndan Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın anısına mesaj

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)