E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuroda'nın maaşı eridi---

Kuroda'nın maaşı eridi

Kuroda'nın maaşı eridi
06 Aralık 2013 - 07:37 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda'nın maaşı 15 yıl önceki selefininkinin yüzde 38 altında

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda'nın maaşının 15 yıl önceki selefinin yüzde 38 altında olması, Goldman Sachs Group Inc.'in Abenomi'nin başarılı olması için ücretlerin artması gerektiğini söyleyen uyarısına dikkat çekti.

Japonya Merkez Bankası'nın maaşı 31 Mart'ta sonlanacak mali yılda 24 milyon yen (235,000 dolar) ile 1998'deki enflasyondan arındırılmış merkez bankası başkanı maaşı olan 39 milyon yenin altında kalıyor. Swaplar, önümüzdeki 5 yılda ülkenin ortalama enflasyon oranının yüzde 1.2'lerde olacağını gösterirken, bu oran ABD için yüzde 2.03; Euro Bölgesi içinse yüzde 1.38'de seyrediyor.
Japonya'da yaşam maliyetleri Ekim'de, ücretlerin Haziran 2012'den bu yanaki düşüşlerini devam ettirerek, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin toparlanmayı sürdürme çabalarını tehdit etmesine rağmen 5 yılın en hızlı artışını kaydetti. Goldman'ın baş Jin stratejisti Kathy Mitsui 4 Aralık'ta daha yüksek ücret çağrısında bulunurken, Kuroda da bu hafta iş dünyası liderlerine baz ücretleri artırmalarını söyledi.
Ücretler artmadıkça Japonya'da yüksek fiyatların alım gücünü düşürerek, tüketici harcamalarına zarar vereceği ve ekonomi için de yavaşlama riski oluşturacağını söyleyen Kokusai Asset Management Co.'nun Tokyo'daki Japon tahvilleri takımının lideri Akio Kato, "BOJ'un, başkanının ücretini artırarak inisiyatifi üstlenmesi anlamlı olur" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)