E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar Fed öncesi yatay seyrini sürdürüyor---

Kurlar Fed öncesi yatay seyrini sürdürüyor

Kurlar Fed öncesi yatay seyrini sürdürüyor
02 Kasım 2021 - 09:12 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,5520 liradan, euro 11,0930 liradan güne başladı. PMI verileri takip edilecek

Serbest piyasada 9,5500 liradan alınan dolar, 9,5520 liradan satılıyor. 11,0910 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,0930 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL paritesi ise dün 9,50-9,60 bandında hareket etmesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,5530'dan işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,5260 lira, euronun satış fiyatı ise 11,0170 lira olmuştu.

Yurt içinde önemli bir veri gündemi bulunmazken, yurt dışında İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere-Fransa arasındaki balıkçılık krizi nedeniyle uygulayacakları yaptırımları 1 gün daha erteleme kararı aldıklarını açıkladı.

Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, Başbakan Kishida'nın Akira Amari'nin istifa edeceğini açıklamasının ardından iktidar partisi LDP'nin genel sekreterliği görevini üstlenmesini istediğini söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japon Yeni'nin son dönemde yaşadığı değer kaybını "zayıflama" olarak tanımladı ve döviz piyasasında istikrarın önemine vurgu yaptı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, tüm ülkeleri küresel ısınmaya yol açan karbon dioksit salınımına bir bedel, fiyat uygulamaya çağırdı.

Rusya Merkez Bankası, artan gıda fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist riskler gördüğünü, yüksek petrol fiyatlarının da etkisi ile bu risklerin enflasyon bekleyişlerini yüksek bir seviyede tutabileceğini bildirdi.

Associated Press ve NORC Kamu İşleri için Araştırma Merkez tarafından yapılan bir araştırma, Amerikalıların yarısından fazlasının ülke ekonomisinin durumunun kötü, zayıf olduğuna inandığını ortaya koydu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde TCMB tarafından açıklanacak finans dışı firma net döviz pozisyonu dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor (14.30).

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılı bütçesi ele alınacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da İmalat Sektörü PMI verileri takip edilecek. Macaristan, Polonya, İspanya, İtalya'da ilk kez açıklanacak veriler, Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi için final rakamları olarak gelecek. Öncü verilerle PMI Fransa'da 53,5, Almanya'da 58,2, Euro Bölgesinde 58,5 olmuştu.

İngiltere'nin 4 ve 50 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

ABD tarafında da çok önemli bir veri beklenmezken, API petrol stokları petrol işlemcileri tarafından izlenecek (23.30).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)