E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı kayboluyor---

Küresel risk iştahı kayboluyor

Küresel risk iştahı kayboluyor
18 Ağustos 2023 - 09:40 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda perakende satışlar verisinin beklenti üzerinde gelmesi hala ekonomik aktivitenin canlılığını ortaya koyması, Walmart bilançosunun bunu teyit etmesi ve talep enflasyonunun canlı kaldığını göstermesi, enflasyonda baz etkisinin bitmiş olması ve enerji fiyatlarındaki yükseliş beklentisi, Fed tutanaklarında faiz artışına sıcak bakılması ve ülkedeki bütçe açığının tahvil faizlerindeki yükselişi tetiklemesinin beraberinde tahvil getirilerinin 16 yılın zirvesine ve mortgage faizlerinin 20 yılın zirvesine çıkmasına yol açtı. Bu durum risk iştahını kesmekle beraber 2008 ABD krizini anımsattığını notlarımıza eklememizde fayda görüyoruz.

ABD endeksleri %1’i aşan düşüşle günü sonlandırdı. 2 günlük düşüş hareketinden sonra ABD vadelileri hafif pozitif fiyatlanıyor.

Avrupa endekslerinde %1’e yakın düşüşle seansını sonlandırdı. Küresel tahvil faizlerindeki yükseliş ve Çin’deki talep sıkıntısı bölge endekslerinde baskı kurmaya devam ediyor.

Asya endekslerinde Çin endeksleri dün seansın son kısmında pozitif tarafa geçmiş olsa da bugün tekrar negatif bölgede ve endeksler üzerindeki baskı hafta boyunca devam etti.

BIST100 Endeksi dünü 102.22 (% 1.33) puanlık yükseliş ile 7.764 seviyesinden ve 133.836 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle birlikte çıkış hareketi sürüyor. Son günlerdeki kâr satışlarına bağlı düşüş alım yönünde kullanıldı. Sanayi hisseleri daha hareketli görüldü. Döviz kurlarında yatay hareket korunmakla birlikte hafif yukarı hareketlenme sürüyor. Tekniksel bazda 7500-7850 bandındaki hareketliliğin devam etmesini bekliyoruz. Hafta kapanışını 7850 puan üzerinde yapabilmemiz halinde 8000 ve 8100 seviyeleri hedeflenebilir. Aksi bir senaryoda 7500 seviyesini takip ediyor olacağız.

Bugün Euro Bölgesi enflasyonunu takip edeceğiz. İçeride ise yabancı para pozisyonları ve beklenti anketi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalarda satış baskısı

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (18/08/2023)

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (18.08.2023)

 

Günün önemli şirket haberleri 18/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)