E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel karışıklıklar altın talebini rekor seviyeye çıkardı---

Küresel karışıklıklar altın talebini rekor seviyeye çıkardı

Küresel karışıklıklar altın talebini rekor seviyeye çıkardı
04 Ocak 2024 - 08:35 borsagundem.com

Madeni para üreticisi Royal Mint'e göre, küresel ekonomik çalkantıların güvenli limana kaçışı tetiklemesiyle 2023 yılında rekor sayıda yatırımcı altına akın etti.



Altın ve değerli metal külçe ve sikke satın alanların sayısı bir önceki yıla göre %7 artarak 2020'deki karantina dönemindeki yatırım patlamasının en yüksek seviyelerini aştı.

İngiliz madeni para üreticisi The Royal Mint, bunun "güvenli liman" varlıkları satın alan küçük ölçekli perakende yatırımcılardaki artıştan kaynaklandığını belirtti.

Royal Mint analistlerinden Stuart O'Reilly, altın fiyatlarının bu yıl merkez bankasının faiz indirimlerinin öncesinde yeni rekor seviyelere yükselebileceğini, bunun da tahvil ya da tasarruf hesapları gibi yatırımların cazibesini azaltacağını söyledi.

O'Reilly, "2024 yılında merkez bankasının faiz indirimine gitme potansiyeli altın ve değerli metaller piyasasını canlandırıyor, zira düşük faiz beklentisi getirisi olmayan varlıklara olan talebi artırıyor" dedi.

O'Reilly, ABD dolarının zayıflamasının yanı sıra 2024 yılında Federal Reserve'den faiz indirimi beklentilerinin altını "son zamanlardaki piyasa zirvelerinin ötesine taşıyabileceğini" söyledi.

Ons altın toparlanmaya çalışıyor

 

Altında 3000 dolar beklentisi

 

Altın yeni yıla yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)