E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar yıl sonunda yeniden rekor yapacak---

Küresel borsalar yıl sonunda yeniden rekor yapacak

Küresel borsalar yıl sonunda yeniden rekor yapacak
14 Aralık 2020 - 14:12 borsagundem.com

Dünya borsaları geçtiğimiz haftanın son günün artan küresel risklerin de etkisiyle ekside kapattı. Ancak Federated Hermes’in Baş Stratejisti’ne göre endeksler yıl sonunu rekorla kapatmaya hazırlanıyor olabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar geçtiğimiz cuma gününü büyük oranda ekside kapadı. Söz konusu kaybın sebebi büyük oranda ABD Kongresi’nde teşvik paketine ilişkin belirsizlikti. Ancak ABD merkezli yatırım bankası Federated Hermes’in Baş Hisse Senetleri Stratejisti Phil Orlando yıl sonunda küresel borsaların bir kez daha rekor seviyelere ulaşabileceğini belirtiyor. Ancak baş stratejist yakın süreçte Wall Street’teki düşüşlerin devam edebileceği konusunda uyarıyor.

Baş stratejist CNBC’deki röportajında, “Bu hafta veya gelecek haftaya kadar daha büyük düşüşler gerçekleşebilir” uyarısında bulundu. Orlando kasım ayından bu yana %12 oranında yükselen S&P 500 Endeksi’nin kısa vadede bazı risklerle baş etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu riskler arasında Kovid-19 vakalarındaki en son artış, ABD Kongresi’ndeki bütçe ve teşvik paketi tartışmaları, Brexit görüşmeleri için son tarihin yaklaşması ve Georgia eyaletindeki Senato yarışı bulunuyor.

Phil Orlando, “İyimser bir ifadeyle kısa vadede bu engellerin bazılarını aşacağımızı ve yıl sonuna kadar 3.800 puan seviyelerine geleceğimizi söylüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Baş stratejist aşı haberlerine dikkat çekerek, “Eğer her şey yolunda giderse sırada bir sürü iyi haber var. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bu engellerin birkaçını aşmamız gerekiyor ve bu durum önemli ölçüde 2021 takvimi boyunca devam edecek iyileşme hızını belirleyecektir” dedi.

Bu noktada Orlando’yu firmasının hisse senetleri yatırımlarına %4’lük daha fazla yatırım eklemesi için ikna eden birkaç durum söz konusu.

Orlando, “Beklediğimiz iki şey söz konusu. Bunlar ya ortaya koyduğumuz engellerin çözümüyle alakalı ya da daha iyi fiyatlandırılmasıyla ilgili. Oldukça sabırlı davranıyoruz ve bu pozisyonumuz ya sorunların çözümüyle ilgili ya da daha iyi fiyatlandırmalar bizim devreye girerek daha fazla parayı yatırıma koymamızı sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejiste göre %5 ila %10’luk düşüşler görece yumuşak geçecek ABD’de aşı dağıtım süreciyle birleşerek Federated’in hisse senetleri yatırımları için yeterince cazip bir hal alacak.

Orlando, “Bu süreci zorlamayacağız. Borsaların şu anda bulunduğu noktadan gelecek yılın sonuna kadar %15’lik bir yükseliş, diğer bir deyişle 4.200 hedefini tutturabileceğimizi düşünüyoruz ve bu oldukça iyi bir durum. Şu noktada sabırlı olup piyasanın bize gelmesini bekliyoruz” dedi.

Eğer Federated’in beklentileri gerçekleşirse Orlando firmalarının ağustos ayı stratejilerine bağlı kalacağını ve borsada alım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Federated Hermes üçüncü çeyrekte yönetiminde 615 milyar dolarlık varlık bulunduruyor.

Baş stratejist, “Bulunduğumuz noktada büyük çoğunluğuna teknoloji sektörünün liderlik ettiği ABD’li büyük sermayeli büyüme hisselerinin değerlerinden fazlasına ulaştıklarını hissediyoruz. Biz bu sektör için nötr pozisyona döndük ve parayı ABD’li büyük sermayeli değer hisseleri, düşük sermayeli hisseler ve uluslararası hisseler olmak üzere üç farklı gruba ayırarak konumlandırdık” dedi.

Phil Orlando büyük sermayeli büyüme hisseleri ile diğer taraf arasındaki boşluğun çok fazla olduğunu belirterek, “Bu ticaretin meyve vermeye devam edeceğiniz düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. Federated Hermes Baş Stratejisti, uluslararası hisseler, ABD’li yüksek sermayeli değer hisseleri ve ABD’li düşük sermayeli şirket hisseleri üzerinden gelecek yılın ticaretinde artan dola gelirleri elde edeceklerini öngördüklerini belirtti.

JPMorgan: Bitcoin’e talepte yeni bir dönüm noktası

 

Hangi dönemde alım yapmak borsada çok kazandırır?

 

Halka arz patlaması borsalar için ne anlama geliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)