E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKudüs'te yerleşimcilerden gerilimi tırmandıran hareket---

Kudüs'te yerleşimcilerden gerilimi tırmandıran hareket

Kudüs'te yerleşimcilerden gerilimi tırmandıran hareket
10 Mayıs 2021 - 07:36 borsagundem.com

Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'ne gelen Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin akın etmesiyle bölgeyi terk etti

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun açıklamalarında cesaret alan Yahudi yerleşimciler sabaha karşı Doğu Kudüs'te provokasyona girişti. 

Bölgedeki AA muhabirinden edinilen bilgilere göre, Kudüs'ün İseviye Mahallesi'ndeki bir cami hoparlörlerinden, Filistinlilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'ne gitmeleri yönünde çağrılar yapıldı.

Camiden yapılan çağrıların üzerine Kudüs'ün birçok noktasından Filistinliler, yürüyerek, koşarak ya da araçlarıyla mahalleye akın etti.

Bunun üzerine sabahın erken saatlerinde bölgeye gelmiş olan Yahudi yerleşimciler, Şeyh Cerrah Mahallesi'nden uzaklaşmak zorunda kaldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşananlar

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail polisinin Filistinlilere 8 Mayıs'taki müdahalesinde ise 90 kişi yaralanmış, Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti.

Dün sabah namazı sonrası İsrail polisi, Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale ederek 10 kişiyi yaraladı.

İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto

 

Birleşmiş Milletler'de Filistin için acil toplantı kararı

 

Guterres'ten İsrail'e uyarı

 

Netanyahu'dan Kudüs'teki gerginliği artıracak açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 10 Mayıs 2021 08:32

    Araplar Kıbrısa nasıl bakıyorlar. Rum tarafını tanıyarak.

  • Muhsin10 Mayıs 2021 08:19

    Dağdan gelmişler bağdakini kovuyorlar derler ya yaşananlar aynen böyle.Dağlar Filistinlilere ovalar Yahudilere.Adamlarda para çok Filistinlilerin fakirleşmesi işlerine geliyor , ellerindeki arazileri kelepir fiata topluıyorlar.Türkiyede de aynı oyun oynanıyor.Halk fakirleştikçe fabrikalar arsalar , deniz kenarları koylar kelepir fiatına yabancılara gidiyor.Bakın korona krizi bilerek yaptılar.Denzi kenarlarındaki o kadar değerli işletmeler oteller , canım , eşssiz manzaralı kumsallı yerler yabancilar tarafından kelepir fiatına alınıyor.Dedelerimizin ölümüne kanla aldığı topraklar yabancılara satılıyor.Adam satmak zorunda iflas etmiş.Filistin filistin derken kendimizi düşünelim belkide aynı duruma bizde düşeceğiz aman dikkat