E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu'dan Kudüs'teki gerginliği artıracak açıklamalar---

Netanyahu'dan Kudüs'teki gerginliği artıracak açıklamalar

Netanyahu'dan Kudüs'teki gerginliği artıracak açıklamalar
09 Mayıs 2021 - 19:15 borsagundem.com

Netanyahu, "Kudüs'ü inşa etmemiz konusunda yapılan baskılara karşı koyuyoruz. Maalesef ki; bu baskılar son zamanlarda arttı. En iyi dostlarımıza şunu söylemek istiyorum. Kudüs, İsrail'in başkentidir" açıklamasında bulundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te ramazan ayı başından bu yana devam eden gerginliği daha artıracak açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı konuşmada "Kudüs'ün binlerce yıl Yahudilerin başkenti" olduğunu iddia ederek, ABD ile Avrupa Birliği'nden (AB) Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı Filistinli ailelerin İsrail tarafından zorla evlerinden çıkarılma planına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Başbakan Netanyahu, şunları söyledi:

"Kudüs'ü inşa etmemiz konusunda yapılan baskılara karşı koyuyoruz. Maalesef ki; bu baskılar son zamanlarda arttı. En iyi dostlarımıza şunu söylemek istiyorum. Kudüs, İsrail'in başkenti. Her ulusun kendi başkentini inşa ettiği gibi, bizim Kudüs'ü inşa etme hakkımız var. Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

Aşırıcılık yanlılarının Kudüs'teki "barışı" baltalamalarına izin vermeyeceklerini savunan Netanyahu, "Yasaları ve düzenin sorumlulukla ve kararlıkla uygulanmasını sürdüreceğiz. Tüm dinler için ibadet özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz ancak şiddetli ayaklanmalara izin vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplarına da gözdağı vererek, bölgeden gelebilecek herhangi bir saldırıya misliyle karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

KUDÜS'TE YAŞANANLAR

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, önce ramazan ayı başında Şam Kapısı'ndaki oturma alanlarının barikatlarla kapatılması, daha sonra Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı Filistinli ailelerin zorla evlerinden çıkarılması kararı ve son olarak da İsrail polisinin 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da yatsı namazı sırasında cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırması nedeniyle tansiyon giderek arttı.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da 205, dün akşam da başta Şam Kapısı olmak üzere Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde 90 kişiyi yaralamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, "Çoğu, nesillerdir orada yaşayan Kudüs'ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki Filistinli ailelerin evlerinden çıkarılması durumu nedeniyle de derin şekilde endişeliyiz. Yetkililere, Şeyh Cerrah mahallesi sakinlerine şefkat ve saygı ile davranma, bu karmaşık tarihi davaları kendi bütünlüğü içinde ele alma ve gerçek insanların hayatını nasıl etkilediğini değerlendirme çağrısı yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada da "Şeyh Cerrah'ta ve Doğu Kudüs'ün diğer bölgelerinde Filistinli ailelerin evlerinden çıkarılmasıyla ilgili durum da ayrıca endişe vericidir. Bu tür eylemler uluslararası insani hukukta yasa dışıdır ve sahada gerilimi körüklemekten başka bir işe yaramaz." denilmişti.

Erdoğan'dan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Kılıçdaroğlu İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate saldırdı: Çok sayıda yaralı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 10 Mayıs 2021 08:36

    Uygur Türkleri karşısında susanlar söz konusu ermeni soykırımını tanıyan araplar oldum ortalığı velveleye veriyor.

  • Yahudilerin devri yakın yıllarda sona erecek10 Mayıs 2021 04:25

    Şimdilik ne kadar çırpınsalarda Yahudi devrinin bitmesine az kaldı. Araştırabilirsiniz

  • Vatandaş10 Mayıs 2021 00:10

    Kılıç hakkı denen bir şey var. Ayasofya'yı cami yaparsan onlar da sinagog yapar. Konuşmaya hakkımız yok.

  • Hem cahil hem satılmış10 Mayıs 2021 02:43

    Neyin kılıç hakkı? İsrail Kudüs'ü fethetmedi, işgal etti. Haksızlığa, zulme isyan edeceğine kıt aklınla kıyas yapıyorsun. 

  • Dadaş10 Mayıs 2021 01:58

    Sende git ozaman İsraile yaşa Daha faydalı olursun orda

  • Cs09 Mayıs 2021 23:56

    Filistin evet bunu fazlasıyla hak etti ama müslümaniz diyen lanet araplardan ses cikmiyor abd İsrail onları güzel somuruyor birgün petrolun devride bitecek ozaman aynı hale gelecek olan arap devletlerini zevkle izleyecez hepsi Suriyeden beter konuma gelecekler kahrolsun israil

  • Chomar09 Mayıs 2021 23:32

    Sözde Ermeni soykırımını tanıyan Filistinlilere az bile yapıyor bu İsrailliler. İnanmayan araştırsın. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'ı da tanımıyor bu Filistinliler.

  • Mehmet10 Mayıs 2021 02:30

    Yonetenlerle gariban halkı karistirmamak lazım. Şimdi sisi yi sevmiyoruz diye mısır halkından nefret etmemeliyiz. Bi de bütün Yahudiler de tasvip etmiyordur bu şerefsiz netanyahunun yaptıklarını. Netanyahu çevirdiği dumenleri ve usulsuzlukleri örtbas ediyor şu an.

  • hım09 Mayıs 2021 23:20

    uygurlar ne der bu işe yine seçim mi geliyor acaba yine küdüs filistin çıktı ortaya

  • Ali 09 Mayıs 2021 23:04

    Bazı arap ülkeler i İsrail'in yalakası olduğu sürece orta doğuda aksiyon bitmez... Tüm müslüman ülkeler bir olup İsraile gerekli dersi vermesi gerekiyor

  • Şadi09 Mayıs 2021 22:53

    Kin ve nefret büyüyor. Dünya yeni bir kapışmanın arefesini yaşıyor Hedef olanların iş zorÇoktan nükleer sahibi olanlar hedefleri belirlemiş. Biyolojik silahlar denemede Zengiler dağları oyup kendilerine sığınak yapıyor Terör baronları tasmalarını tutanların katilliğini tereddütsüz yapıyorVe israil kanunsuz acımasız merhametsiz haliyle bence hedeflerin en başında duruyor

  • Şşşttt09 Mayıs 2021 22:45

    Yahudiler dünya için gerçek bir tehdittir. Lakin Filistinlilerin de bu muameleyi hak etmediğini düşünmekte istemiyorum. Darağacında sallanırken hala iktidar kavgasında olan zavallı bir halk Arap Filistinliler.

  • HSN Akbük 09 Mayıs 2021 21:40

    Biz müslümanlarda zamanı gelince Allah’a yemin olsun omzunuzun üstünde baş bırakmıcaz Ciğerlerinizi sökicez anca silahsız ve masum insanlara müslümanlara gücünüz yeter çünkü siz aciz korkak ve Allah’ın lanetini üzerinize almış insan müsveddesi siniz yere düşüp öldüğünüz an cehennem ateşi kudurmuş sizi bekliyor olucak eteşiniz siyah ve kor olsun

  • Arif gsli09 Mayıs 2021 21:21

    Müslüman manen güçlü olursa korkar bu ecnebiler. Eee manen bişi yok bizde bide kafire küfür ediyoz.... benliğimize dönene kadar zulüm yapacak bunlar....

  • Okie Dokie09 Mayıs 2021 21:03

    Netanyahu yine oyumuzu alacaksın. Yaramaz şey seni. Bu sene muhalefete oy vermeyi düşünüyordum ama yine kaptın oyumuzu. Hadi yine iyisin.

  • Mehmet 09 Mayıs 2021 20:57

    Oralardan sürünerek cikarildiginiz gunleri görmek dilegiyle

  • Mehmet09 Mayıs 2021 20:55

    Bence bu iblis yediği haltlari örtbas etmek için gundem yapıyor. .

  • Vatandaş09 Mayıs 2021 20:50

    Eeeee Ayasofya kılıç hakkı denerek camiye çevrilirse adamlar da Mescid'i Aksa'yı füze hakkı diye sinagog yaparlar. Çok da şey etmemek gerek.

  • Kürşad09 Mayıs 2021 20:42

    Araplar İsrail'in politikalarını benimsemişlerdir, Araplar kutsallar uğruna İsrail'le kapışmaz, Arapların derdi lüküs, para, işkembeyi doldurmadır.

  • Mehmet09 Mayıs 2021 20:58

    Israil arap yönetimlerin "bug" ini bulmuş. Artık onları kendisine köle yapar.

  • wers09 Mayıs 2021 19:41

    seçim kazanmak için yapıyorlar  abd nin politikaları arapların da vasıfsızlığı