E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKrizde tarafını belli eden Türkiye'ye Rusya'dan cevap---

Krizde tarafını belli eden Türkiye'ye Rusya'dan cevap

Krizde tarafını belli eden Türkiye'ye Rusya'dan cevap
22 Şubat 2022 - 19:12 borsagundem.com

Türkiye'nin Ukrayna konusundaki net tavrına Rusya cephesinden "İlişkilerimize engel değil" yorumu geldi

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı, "Rusya'nın kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Buna karşılık Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov "Ukrayna konusundaki görüş ayrılıkları, Rusya-Türkiye ilişkileri için engel değil" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünya yaptığı tarihi konuşmasında Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı resmen tanıdığını açıklamıştı. Bu karar üzerine NATO ülkeleri peş peşe kınama mesajları yayınlamıştı.

TÜRKİYE DE RUSYA'NIN KARARINI KINADI

Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili "Rusya'nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugün yaptığı konuşmada taafları sağduyuya çağırarak "Biz Rusya'nın kararının kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz." dedi.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARI, İKİLİ İLİŞKİLERİ ETKİLEMEYECEK"

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaşanan sürecin Türkiye ile ikili ilişkilerini zedelenmeyeceğini söyledi.

Sözlerini sürdürenPeskov, "Türklerle Kırım konusunda da görüş ayrılıklarımız olduğunu biliyorsunuz. Uzun süredir var ancak bu, ilişkilerimizi şekillendirmemizi engellemiyor. Bu nedenle, ikili ilişkilerimizde sorunlu kısımlar olduğu gibi, önemli başarılar elde ettiğimiz alanlar da var" ifadelerini kullandı.

Aliyev ile Putin Moskova’da görüştü

 

Putin'den yeni açıklama: Ukrayna istisna

 

Baba Vanga'nın Putin ile ilgili kehaneti ortaya çıktı!

 

Putin: Küresel piyasalara gaz tedarikini sürdürme niyetindeyiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET23 Şubat 2022 08:49

    yıllardır ABD düşmen Rusya dost diye yuturdular halka şimdi ne oldu? dostunu düşmenın kim olduğunu seçemeyen bir zihniyet yok Montroye karşıymış yok şuna karşıymış; bu işler seni aşıyor deyip geçmek lazım.

  • Mucise Reis ;)22 Şubat 2022 22:22

    İşte bugünleri görünce. Montro Boğazlar sözleşmesi egemenliğimizi kısıtlıyor... Türkiye'nin natoda  ne işi ne ? Türkiye nato dan çıkmalı .. ne oldu ? Bir den o yardakçı gazete tayfası ters döndü.  Boğazlar sözleşmesine Rusya da uyuyor, ABD de uyuyor :D Natodan çıksak , KKTC  yi ellerimizden bir günde avrupalı devletler çeker alır. Nato ya Türkiye saldırdı, kendisi nato ülkesi değil diye. Yunan nato uyesiyim Türk deniz gücü bana saldırıyor der adalarımızı gelip nato avrupalı devletler çeker alır...  Yaaa nereden nereye :D Vizyonsuzların yönetimleri bizleri hangi ateşlere atacaktı, Allah korumuş ülkemizi. israile suriye sınırında 50 yıl mayınlı arazileri vermiştik ama anaya mahkemesi de bozmuştu. İsrail bide oralarda olsa gör etrafımızdaki ateş çemberini... BirdeCuma namazı kılıcaz diyip uzlaşma dışı adımlar artıp abartmasaydık, çok daha iyi olabilirdi. Nasip bakalım.

  • Saltuk Buğrahan22 Şubat 2022 22:10

    Rusya ve Putin,iki şehri iki cumhuriyet olarak tanıyor ama ne hikmetse Kırım Cunhuriyetini tanımıyor sanki orası küçük bir kasaba yada mahalledir.. Kalleşlik parayla satılmıyor al amerikayı,avrupayı vur rusyaya hepsi puşt..

  • Safkan22 Şubat 2022 21:39

    NATO ve Avrupa sevdalısı bir muhalif parti başta olsaydı, Rusya böyle demezdi...

  • Kabul Midürü22 Şubat 2022 21:35

    Yahu zaten herseye aynısını diyoruz kabul edilemez eee tamam etmedik ne oldu? Hiç bir şey bir yandan istediğini yaparken sıkıntı yok diyor size herseyi satmaya devam ederiz neden sorun etsin ki? Kabul edilemezi

  • azmi22 Şubat 2022 20:17

    Doğalgaz, petrol , buğday , turist vb ile ilişkilerimiz var. Diplomasi şart

  • azılı solcu22 Şubat 2022 20:11

    sayın puin yigit ve yurekli bir adamdır.bu krizde rusyanın yanında olmalıydık.çok ters bir yaklaşım.yaz geldiinde rus turistler gelmezse ,domatesi bizden almazlarsa vay halimize.

  • hım22 Şubat 2022 21:59

    ukraynaya kazık attı ukrayna  ruslara güvendi ve 1994 yılında kendi elindeki nükleyer silahlarını verdi karşılığında rusya ukraynanın toprak bütünlüğünü garanti edeceğini sözü verdi memorandum imzaladı şimdi putin ukraynanın topraklarına çöktü  eğer ukraynanın elinde bir kaçtane nükleyer başlık kalsayydı o zama görecektik putinin iyitliğini