E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKritik kararlara giriş yapıyoruz---

Kritik kararlara giriş yapıyoruz

Kritik kararlara giriş yapıyoruz
19 Eylül 2023 - 09:35 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Merkez bankaları tarafından gelecek faiz kararları öncesinde artan enflasyon çerçevesinde risk iştahı kısık seyretti. Dolar endeksinde son üç gündür 105 civarındaki sakin görünüm korunurken, ons altın ise kritik kararlar öncesinde kendini 1930 $ seviyesinin üzerine attı.

ABD endeksleri, bu hafta açıklanacak olan Fed'in faiz oranı kararını beklerken, Pazartesi gününü yatay bir seyirle tamamladı. ABD vadelileri ise sınırlı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri, dünü bankacılık ve teknoloji endeksleri önderliğinde belirgin bir düşüş yaşadı. Bundesbank, Alman ekonomisinin üçüncü çeyrekte küçülmesini beklediğini bildirdi. Endeksler %1’I aşan düşüşle günü sonlandırdı.

Asya endeksleri, Japonya tarafı tatil dolayısıyla kapalı kalırken, Hang Seng ve Nikkei tarafı % 1’e yakın değer kaybıyla günü sonlandırdı.

BIST100 endeksi, %1,93'lük bir kayıpla 7.961,98 puan seviyesinde günü tamamladı ve toplamda 132,5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. Sektör endeksleri arasında en iyi performansı %2,34 kazançla gayrimenkul yatırım ortaklıkları gösterirken, en çok kayıp yaşayan sektör ise %5,71'lik bir düşüşle iletişim sektörü oldu.

Bugün, dışarıda Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları ve ABD'de inşaat izinleri verileri izlenirken, içeride ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Goldman Sachs tarafından düzenlenen yatırımcı toplantısının sonuçlarına odaklanılacak.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Vadeli endeksler karışık seyir izliyorlar, gözler Fed'de

 

Ons altın 2 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi

 

Küresel piyasalar Avrupa enflasyonuna odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)