E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda hacim son 24 saatte yüzde 90 arttı---

Kriptoda hacim son 24 saatte yüzde 90 arttı

Kriptoda hacim son 24 saatte yüzde 90 arttı
10 Ocak 2023 - 17:13 borsagundem.com

Kripto para piyasasında hacim son 24 saatte yüzde 90 oranında arttı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yaşanan büyük çöküş, işlem hacminin de düşmesine neden oldu. Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto parada hacim, anlamlı bir süredir rekor seviyede düşük seyrediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ancak Bitcoin’deki yukarı yönlü hareketle başlayan yükselişin kripto para piyasasına nefes aldırdığı gözleniyor. Bu yükseliş hareketinde, kripto para piyasası hacminin sadece 24 saatte yüzde 90 oranında arttığı gözlendi.

Boğa koşusu ihtimali zayıflıyor

Coin Edition’dan Danielle du Toit’nın haberine göre, toplam kripto para piyasası hacmi bir günde yüzde 90’ın üzerinde artış gösterdi. Kripto veri analizi firması Santiment, kripto para piyasalarındaki ticaret hacminin yeni düşük seviyelere ulaştığı bilgisini 8 Ocak tarihinde yatırımcılarla paylaştı. Santiment, yaptığı paylaşımda, kripto para piyasasının son 2,5 yılın en düşük işlem hacmi seviyesinde olduğunu belirtti.

Daha az direnç ve satış duvarları, balinaların fiyatı daha kolay yükseltmesine yol açabileceğinden, yatırımcıların bu duruma iyimser bir mercekle bakmaları da mümkün. Öte yandan, düşük hacimli piyasalar daha az emir defteri faaliyeti ile sınırlı olduğundan, piyasalarda yaşanacak uzun vadeli boğa koşusu potansiyeli de düşük hacimde bir o kadar zor oluyor.

İşlem hacmi 32,93 milyar dolar seviyesinde

Santiment’tan paylaşımın hemen ardından yükselişe geçen kripto para piyasasında işlem hacminin yüzde 90’ın üzerinde arttığı gözlendi. CoinMarketCap'ten alınan veriler, toplam kripto piyasası hacminin, son güne göre yüzde 98,43'lük bir artışın ardından 32,93 milyar dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Santiment tarafından sağlanan veriler, Bitcoin, Ethereum, Solana, Dogecoin, Polkadot, Polygon ve Litecoin gibi çeşitli kripto paraların da karşılaştırmasını yapıyor. Buna göre, piyasadaki en büyük iki kripto para olan Bitcoin ve Ethereum’un son 24 saatlik işlem hacimlerinde belirgin artışlar görülüyor. Bitcoin’in işlem hacmi yüzde 77'den fazla artarak 13.587.532.264 dolara yükselirken, Ethereum’da ise işlem hacmi yüzde 110'dan fazla artarak 5.566.087.604 dolar seviyesinde seyrediyor.

Solana, Dogecoin, Polkadot, Polygon ve Litecoin için son 24 saatlik işlem hacimleri ise son güne göre sırasıyla yüzde 376,41, yüzde 133,94, yüzde 139,42, yüzde 150,01 ve yüzde 131,96 oranında artış gösterdi.

Kriptoya ilk giren bankalar arasındaydı, kriptodan çıkma kararı aldı

 

Kripto işlemlerinin yüzde 70’i sahte olabilir

 

Kripto piyasasında pozitif hava

 

Kripto piyasası düşüyor, benimsenme artıyor

 

Kripto varlık fonlarına girişlerde büyük düşüş

 

Bitcoin’de boğa tuzağı gerçek mi oldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)