E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoya ilk giren bankalar arasındaydı, kriptodan çıkma kararı aldı---

Kriptoya ilk giren bankalar arasındaydı, kriptodan çıkma kararı aldı

Kriptoya ilk giren bankalar arasındaydı, kriptodan çıkma kararı aldı
10 Ocak 2023 - 14:32 borsagundem.com

Kripto piyasasında yaşanan çöküş, piyasaya ilk giren kurumların da pes etmesine neden oluyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto piyasası zor günler geçiriyor. Buna rağmen benimsenme anlamında gelişme kaydeden kripto paraların bu yıl nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, başta bireysel yatırımcılar olmak üzere kurumsal düzeyde de kripto para endüstrisine olan ilgi giderek artıyor. 2022 yılını çöküşle kapatsa da kripto para endüstrisi, dev bankalar başta olmak üzere birçok kurum tarafından giderek daha fazla benimseniyor.

İlk giriş yapanlar arasında

Markets Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, yine de bazı kurumların, kripto para piyasasında yaşanan çöküşle alakalı olarak kararlarını değiştirebildikleri görülüyor. Kripto para piyasalarına ilk giriş yapan bankalardan biri olan New York merkezli Metropolitan Commercial Bank da bu bankalar arasında yer alıyor.

Metropolitan Commercial Bank'ın holding şirketinden yapılan açıklamaya göre, firmanın kripto ile ilgili tekliflerini bu yıl sona erdirmesi planlanıyor. Yaklaşık 6,4 milyar dolarlık varlığa sahip olan New York merkezli banka, yeni oluşan bu alanı terk etme kararlarının bir parçası olarak değişen düzenleyici ortamın yanı sıra 'sektördeki son gelişmeleri’ işaret ediyor.

Metropolitan Commercial Bank Başkanı ve CEO'su Mark DeFazio, “Kripto para birimiyle ilgili varlık alanından çıkışımıza ilişkin bugünün duyurusu, kriptodan uzaklaşmaya ve bu alanda büyümemeye karar verdiğimiz 2017'de başlayan sürecin doruk noktasını temsil ediyor” diyor. Banka, bilançosunda herhangi bir kripto para ve kripto ile ilgilenen müşterileri için ödenmemiş kredi tutmayacak.

Kripto banka kartı da bulunuyordu

Metropolitan Commercial Bank, aldığı bu karar sonucunda ‘minimum finansal etki’ bekliyor. Bankanın, toplam gelirlerinin kabaca yüzde 1,5'ini ve tüm mevduatlarının yüzde 6'sını oluşturan kriptoyla ilgili dört aktif müşterisi bulunuyor.

DeFazio, “Kriptoyla ilgili müşteriler, varlıklar ve mevduatlar hiçbir zaman şirketin işinin önemli bir bölümünü oluşturmadı ve şirketi hiçbir zaman önemli finansal risklere maruz bırakmadı” şeklinde konuşuyor.

Metropolitan Commercial Bank, yeni oluşan alana hizmet vermeye başlayan ilk geleneksel finans kurumlarından biriydi. Girişimlerinden biri, 2018 yılında piyasaya sürdüğü bir kripto banka kartını da içeriyordu.

Finans kurumunun baş teknoloji sorumlusu Nick Rosenberg, 2018'de bankanın müşterileri hakkında CoinDesk'e verdiği demeçte, “Bu sektörü büyütmekle kesinlikle çok ilgileniyoruz: Bunun ciddi bir sektör olduğunu öğrendik. İşin içinde çok zeki insanlar var. Sektör ve kripto para teknolojisi, insanların iş yapma şeklini gerçekten değiştirebilecek çok ilginç fikirler barındırıyor” şeklinde konuşmuştu.

Kripto işlemlerinin yüzde 70’i sahte olabilir

 

Kripto piyasasında pozitif hava

 

Kripto piyasası düşüyor, benimsenme artıyor

 

Kripto varlık fonlarına girişlerde büyük düşüş

 

2023'te kripto para piyasaları regülasyonlara odaklı

 

Bitcoin’de boğa tuzağı gerçek mi oldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baş Usta10 Ocak 2023 17:58

    piyasalar toplasın diye biraz müjde işine ara mı versen? Hatta tatile çık , sonra kaldığın yerden devam edersin Başusta.

  • Murat Sevinç 10 Ocak 2023 16:39

    SSK lıeytli 5000 günle emekli oluyor Bağkur lueytli 9000 gün Küçük esnaf mağdur primleri eşitleyin bakanın sôzü var sesimizi duyun