E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto para yatırımı için risksiz yöntemler---

Kripto para yatırımı için risksiz yöntemler

Kripto para yatırımı için risksiz yöntemler
22 Ocak 2021 - 16:02 borsagundem.com

Bitcoin geçtiğimiz 12 ayda %260 yükseliş gösterdi ancak tüm kripto paralarda yüksek volatilite yatırımcılar için risk oluşturmaya devam ediyor. Yine de yatırımcıların kripto para rallisine dahil olup, risklerden kaçınmasının yolları bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son 12 ayda %260 yükseliş gösteren Bitcoin’e borsalardaki bazı şirketler de yatırımda bulunuyor. Bitcoin’de boğa piyasası taraftarı olan Mike Novogratz’ın yönettiği, kripto para yatırım şirketi Galaxy Digital, önde gelen Bitcoin bankası Silvergate ve Bitcoin madenciliği şirketi Riot Blockchain bu şirketler arasında öne çıkıyor. Bitcoin rallisine dahil olmak isteyen, yatırımcılar, Bitcoin’de yatırımları bulunan benzer şirketlere yatırımlarını yöneltebilirler.

Bununla birlikte yakın zamanda gerçekleşecek bir halka arzla ilgili de büyük heyecan görülüyor. Önde gelen Bitcoin borsası Coinbase, bu yılın ilerleyen dönemlerinde halka arz olacak. Aynı zamanda PayPal gibi birçok büyük şirket de Bitcoin’deki yükselişin faydasını görüyor. Nakitle Bitcoin alımına imkan veren Bitcoin ATM’si CoinFlip’in kurucusu ve CEO’su Daniel Polotsky, “Bitcoin sahibi olmadan, Bitcoin yatırımı yapmanın yolları var” dedi.

Elbette kripto paralarla bağlantısı olan hisseler, geçtiğimiz yıl Bitcoin’e yönelik talebin sert bir artış göstermesine rağmen yüksek volatilitede seyretmeye devam ediyor. CNN’in haberine göre, bu haftanın ilk günlerinde, ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD Hazine Bakanı olarak seçtiği Janet Yellen, kripto paralarla ilgili şüpheli olduğunu dile getiren bir konuşma yaparak, yeni bir satış dalgasını tetikledi. Bundan önce ise Bank of America stratejistleri, Bitcoin yükselişini “tüm balonların anası” olarak tanımlamıştı.

Aynı zamanda, son dönemde kripto cüzdanlarının şifresini unutan ve Bitcoin yatırımlarına erişemeyen yatırımcıların da haberleri öne çıktı.

Bankalar ve finans kurumları Bitcoin’in yükselişinden fayda sağlıyor

Bitcoin’le ilişkisi bulunan hisseler de, kripto paralar gibi tahmin edilemez nitelikte ve bazen iyi haberlerin ardından bile düşüş gösteriyor. Bunun nedeni ise bu hisselerin fiyatlarının, Bitcoin fiyatlarıyla oldukça yakından ilintili olması. Çarşamba günü bilanço açıklamasında bulunan Silvergate, Perşembe günü neredeyse %15’lik düşüş yaşadı.

Bankanın açıklamasında, dijital para mevduatlarının dördüncü çeyrekte iki katından fazla yükselerek 5 milyar dolara çıktığı söylenmişti. Bu rakam ise üçüncü çeyrekte, 2,1 milyar dolar seviyesindeydi. Silvergate CEO’su Alan Lane, “2020 şirketimiz için önemli bir büyüme ve genişleme yılıydı. Dijital para yatırımları, kurumsal yatırımcılar arasında yükseliş gösterdi” dedi.

Son dönemde yüksek profilli yatırım uzmanları Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller ve Anthony Scaramucci Bitcoin’i desteklediğini açıkladı. Bitcoin ve blockchain teknolojisine yönelik yatırımlar yapan Amplify Transformational Data Sharing ETF’nin Portföy Yöneticisi Mike Venuto da bu nedenle, Silvergate hisselerine yatırım yapıyor. Venuto aynı zamanda fonunda Galaxy Digital, Riot Blockchain, Marathon Patent Group ve Hive Blockchain gibi şirketlerin hisselerine de yer veriyor.

Venuto açıklamasında, Bitcoin’deki yükselişten en yüksek faydayı sağlayacak pozisyonda olan kripto şirketlerine yatırım yaptığını söyledi. Portföy yöneticisi, “bunlar gerçek finansları olan daha olgun şirketler” dedi. Bu şirketlerin hisse fiyatları da son dönemde, Bitcoin’deki sert yükselişle birlikte artış gösterdi.

Yatırım uzmanının hisse seçimleri arasında dijital ödeme devleri Square ve Paypal’da yer alıyor. Bu şirketler ise kullanıcıların Bitcoin alım satımı yapmasına imkan tanıyor. BTIG fintek analisti Mark Palmer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, PayPal için “al” tavsiyesi vererek, bunun nedeni olarak şirketin son dönemde kripto alanındaki hamlelerini öne sürdü.

 Palmer PayPal’ın kripto alanına girmesiyle, şirketin yıllık gelirlerine 1 milyar dolar eklenebileceğini ve ödeme platformunun, “kriptonun benimsenme sürecinde liderlik için uygun konumda olduğunu” söyledi.

Boğa piyasasının en büyük engeli ortadan kalktı

 

Küresel borsa rallisinin inanılmaz perde arkası

 

Biden geldi Bitcoin çöktü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)