E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının en büyük engeli ortadan kalktı---

Boğa piyasasının en büyük engeli ortadan kalktı

Boğa piyasasının en büyük engeli ortadan kalktı
22 Ocak 2021 - 15:14 borsagundem.com

ABD borsalarında en ağırlığı oluşturan dev teknoloji hisseleri bir süredir siyasi gündemin de etkisiyle düşüş gösteriyordu. Ancak Netflix’in bilanço sonrası rekor seviyelere geri dönmesi boğa piyasasını yeniden güçlendirebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarında aşırı yüksek değerlerdeki dev teknoloji hisseleri son birkaç aydır yatırımcıların beklentilerini tam olarak karşılayamamıştı. Ancak Joe Biden’ın başkanlık yemini sonrasında teknoloji hisselerindeki yükseliş uzun zamandır liderlik ettikleri S&P 500 Endeksi’nin rekor seviyelere geri dönmesine yardımcı oldu.

Özellikle Netflix hisseleri Çarşamba günü önemli bir rüzgarı arkasına aldı ve iki haneli yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükseliş Wall Street’in ünlü borsa blog sitesi Cracked Market Yazarı Jani Ziedins’in borsalara ilişkin boğa piyasası beklentilerini arttırmasına sebep oldu.

MarketWatch’un haberine göre Ziedins konuyla ilgili yaptığı açıklamasında S&P 500 Endeksi’ni son dönemde durduran en büyük engellerden bir tanesi ABD’nin dev şirketlerinin ralliye katılımındaki eksiklikti. Borsa uzmanı FAANG hisselerinin (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google’ın çatı şirketi Alphabet) ralliye hiç katılmamasındansa geç girmelerini tercih ettiğini belirterek söz konusu hisselerin yeniden güç topladığını ifadelerine ekledi.

Geniş çaplı piyasalarda seçim sonrasında artan siyasi anlaşmazlıklara rağmen teknoloji hisselerinin ayakta kaldığını hatırlatan Ziedins FAANG hisselerinin borsa yükselişlerindeki liderlik pozisyonunu değerinin altındaki hisselere ve teknoloji hisselerindeki daha küçük şirketlere verdiğinin altını çizdi.

Borsa uzmanı, “Borsaların en başarılı şirketleri son düşüşlerden kurtulmakta zorlanıyordu ve konsolidasyon kalıpları arasında sıkışmış durumdaydı. Demokratların teknoloji devlerini rekabet karşısı işletme pratiklerinden dolayı sözlü olarak hedef göstermesi bazı şirketlerin performansında görülen son dönemdeki düşüşü anlamlı kılıyor” açıklamasında bulundu. Ziedins, Twitter’ın Trump’ın hesabını silmesinin ve Amazon’un Parler’ı alaşağı etmesinin dev teknoloji şirketleri ve geleceklerine ilişkin endişeleri arttırdığını sözlerine ekledi.

Ziedins, “Ünlü sözdeki gibi gecenin en karanlık zamanı gün doğumundan hemen öncesidir” diyerek Netflix hisselerinin bilanço açıklaması sonrası güçlü yükselişine dikkat çekti. Google’ın çatı şirketi Alphabet de Wall Street endekslerinde rekor tazeledi.

Teknoloji sektörü Perşembe günkü işlemlerinde en son elde ettiği kazançları korumayı başardı. Vadeli endekslerde ise bu yükseliş sınırlı da olsa tersine dönmüş gibi gözüküyor. Saat 15:10 itibariyle Nasdaq Vadeli Endeksi %0,53 düşüşle 13.324 puanda işlem görürken S&P 500 Vadeli Endeksi ise %0,71 oranında düşüşle 3.818,75 puanda seyrini sürdürüyor.

ABD vadeli endekslerinde satışlar hızlandı

 

Küresel borsa rallisinin inanılmaz perde arkası

 

Borsada negatif seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murtaza3824 Ocak 2021 14:34

    Teknoloji hisseleri uzun süre piyasalara hakim olacakmış gibi duruyor ytd değildir

  • mali23 Ocak 2021 12:36

    Bizde en büyük engel bankalar, her türlü haberde düşmeyi seviyorlar.

  • Trader22 Ocak 2021 18:52

    Bizdeki engelde bankalar ve holdingler ehh bir iki tanede devimiz var onlarda bir yürüseler çabucak gideceğiz 1600 lere ama ı ıh,yabancı olmuş al satçı kalıcı değil.