E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKripto Faruk Türkiye'de ---

Kripto Faruk Türkiye'de

Kripto Faruk Türkiye'de
20 Nisan 2023 - 10:24 borsagundem.com

Arnavutluk'un iade ettiği Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, saat 10.10'da sıralarında İstanbul'a getirildi. Özer'e ait laptop ve cep telefonu ile dijital materyallerin olduğu bir kutu, uçağa giren polis ekipleri tarafından özel olarak teslim alındı.

Arnavutluk'ta firari olarak yakalanan ve hakkında Türkiye'ye iade kararı verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, başkent Tiran'a giden İnterpol dairesinden özel bir ekip tarafından teslim alındı. Faruk Fatih Özer'in bulunduğu Air Albania Havayolları'nın ZB1001 sefer sayılı Tiran uçağı, 10.10'da İstanbul Havalimanı'na indi.

Thodexin kurucusu kripto Faruka ait dijital materyaller özel kutu içinde getirildi

DİKKAT ÇEKEN KUTU

Bu sırada uçağın yanaşacağı park pozisyonunda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Uçağın arka kapısından içeri giren polislerin, önce Özer'e ait olduğu belirtilen; içinde laptop, cep telefonu ve dijital materyallerin bulunduğu özel kutuyu teslim alması dikkat çekti.

Thodexin kurucusu kripto Faruka ait dijital materyaller özel kutu içinde getirildi

DİJİTAL MATERYALLER SİBER SUÇLARLA MÜCADELE EKİPLERİNCE İNCELENECEK

Dava dosyasına gireceği belirtilen laptop ile dijital materyallerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce inceleneceği öğrenildi.

Thodexin kurucusu kripto Faruka ait dijital materyaller özel kutu içinde getirildi

ÖZER UÇAĞIN ARKA KAPISINDAN İNDİRİLDİ

Faruk Fatih Özer'in giyim eşyalarının bulunduğu bir naylon poşet de yine polis tarafından uçaktan alındı. Uçağın arka kapısından indirilen Özer'in ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. İlk olarak D Terminaline getirilen Özer, buradaki pasaport işlemlerinin ardından yine güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilerek İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 'Adli Tabip'likte sağlık kontrolünden geçirilen Thodex'in kurucusu Özer ve beraberindeki polisler, buradan yürüyerek Emniyet Şube Müdürlüğü'ne geçti. Özer'i görmeye gelen iki avukatı da Emniyette hazır bulundu. İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerin ardından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan Özer, saat 12.30 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Thodex kurucusu yarın Türkiye'ye iade edilecek

 

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Türkiye'ye iade kararı

 

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında sıcak gelişme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran22 Nisan 2023 06:14

    Nasıl bir kafa ki bunun peşinden gidip onca parasını yatırmışlar.  Daha ben Çiftlikbank ın adını duymadan 100 binlerce mağduru çıkıyor.  Bunlara öyle cahil adama falan bulaşmaz kimse kusura bakmasın.  Mağdur olanlar hep kendini akıllı zeki zan eden andavallar.  Yokkripto uzmanıymış bir sürü yeni yetmeden iki saat zırva dinle!  çok değil 3 aya kalmaz yine mağduriyet.  Bu kadar ahmak nasıl türüyor inanılır gibi değil. 

  • Büyük başarı22 Nisan 2023 01:39

    AKP kendi projesini yakaladı, yurda getirdi ve cezasını verecek. Tosuncuk sakın gülme, aksi taktirde gözünün yaşına bakmam!

  • baran22 Nisan 2023 08:08

    Kendi salaklığına doyma!   At çamuru sağa sola!  Peşinden giderken kendini çok uyanık zan ediyordun değil mi?  

  • Mucise Reis : )21 Nisan 2023 08:48

    bu adam elince illaki çaldıklarını tutuyor. Bence bu alanda farklı kanuni açıklamalar gelmeli. Mesela mağdur ettiklerini rahatladan adımlar atsa, x yıl yatar, böyle adım atmaz ise 5 x yatar gibi... ABd de oluyorya itirafzı, uzlaşmacı vb oluyorsun daha az ceza çakiyorsun... Yoksa 10 yıl yat dışarı çık, çıkınca ev, araba, yazlık, lüks hayat vb yaşayacaksın :D eee ne anladım bu işten .... 10 yıl çalışsan bu ülkede 1 otomobil alamazsın TOGG marka :D yada en az 40 yıl yatacak, gelsin yaşı 60 a , çıksın dışarı yaşasın milyonları ile... illaki bi kaç. usd de btc vardır elinde.... o bakımdan 4 yılda bir dışarı çıkartırım seni affederim ama, mağdurların paralarını ver teklifi yapılmalı...ABD de farklı sistemler var hapis süreçlerinde

  • borsacı20 Nisan 2023 18:30

    ömrüm finans piyasasında geçti bir süre sonra çıkıp ünlenmiş olur.

  • AHMET ÖZBİLEN20 Nisan 2023 15:55

    umarız bırakmazlar. 2 milyon insanın canını yaktı buna göre mühatbet hapis verilmelidir.

  • baran22 Nisan 2023 06:17

    Devlet in hiç bir garanti vermediği bir konuda onca parasını böyle zırvalara harcauyan iki milyon ve üstü aptal var ise vahim bir durum var demektir. 

  • FİNANS DÜNYASI20 Nisan 2023 10:48

    ABD de parayı ver yoksa idam edeceğim diyorlar eğer paranın hepsini verir isen sana en az 50-80 sene hapis cezası vereceğim seçimini yap diyorlar.Umarım parayı bastırıp güçlü hukukcuları tutup yüksek mahkemelere başvurup dışarı çıkartmazlar.