E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona aşısında ilk doz bu hafta yapılacak---

Korona aşısında ilk doz bu hafta yapılacak

Korona aşısında ilk doz bu hafta yapılacak
06 Aralık 2020 - 12:03 borsagundem.com

Çin’den dünyaya yayılan ve 1.5 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan korona virüse karşı ilk aşılar bu hafta vurulacak

Bir yıl gibi kısa sürede yaklaşık 67 milyon kişiye bulaşan ve 1.5 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüse karşı geliştirilen aşılar bu hafta yapılmaya başlanacak. Salı günü İngiltere, Cuma günü de ABD aşının ilk dozunun yapılacağını açıkladı. Türkiye’de ise kısa sürede ilk dozların hastanelere dağıtılması bekleniyor.

İNGİLTERE SALI GÜNÜ BAŞLIYOR

İngiltere’de Pfizer ve BioNTech tarafından yeni tip korona virüs (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının ülkeye sevkiyatı başlarken, ilk dozların önümüzdeki Salı günü 80 yaş üzerindekiler, sağlık çalışanları ve bakımevi personeli ile sakinlerine yapılması planlandı.

67 milyon nüfusa sahip İngiltere, 20 milyon insanı gerekli olduğu üzere iki doz aşılamaya yetecek 40 milyon doz aşıyı talep etti. İlk hafta yaklaşık 800 bin doz aşının hazır olması bekleniyor.

Pfizer/BioNTech aşısı eksi 70 derecede taşınması ve saklanması ile çözülmesinden itibaren normal soğutucuda sadece beş gün kalabilmesi nedeniyle zahmetli bir depolama süreci gerektiriyor.

ABD CUMA GÜNÜ BAŞLAMAYI PLANLIYOR

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Aşı Danışma Kurulu Üyesi Dr. James Hildreth, Pfizer/BioNTech tarafından yeni tip korona virüs (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının kullanımına yönetim tarafından onay alması halinde önümüzdeki Cuma başlanabileceğini bildirdi.

Dr. Hilderth NBC News’e verdiği röportajda, Pfizer’den gelen verileri inceledikten sonra önümüzdeki Perşembe günü acil aşının kullanımına ilişkin oylama yapacağını bildirerek, aynı gün aşının kullanımına onay kararı verilirse ülke genelinde aşılama sürecine ertesi gün başlanabileceği bilgisini verdi.

RUSYA TOPLU AŞILAMAYA BAŞLADI

Rusya dün (Cumartesi), başkent Moskova’da Kovid-19’a yakalanma riski yüksek olan sağlık ve eğitim alanındaki çalışanları aşılamak için toplu aşılama programına başlarken, İngiltere gibi diğer ülkeler de Salı gününden itibaren aşılama kampanyalarını başlatmaya hazırlanıyor.

Rusya'nın başkentindeki 70 aşılama merkezinde dün sosyal hizmetler, sağlık ve eğitim sektörü çalışanlarına Sputnik-V aşısı dozları uygulanmaya başlandı. Ancak Rusya’nın geliştirdiği aşının, yaklaşık 40 bin gönüllünün katıldığı klinik araştırmasının üçüncü aşaması henüz tamamlanmadı. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre dünya çapında 51 aşı deney aşamasına girdi. Ancak bunların 13'ü klinik deneylerin son aşamasında.

Dünya genelinde vaka sayısı tırmanışa devam

DSÖ: Aşılar pandemiyi tek başına bitirmeyecek

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)