E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKordsa yeni ürünlerle bu yıl hedefi yükseltti---

Kordsa yeni ürünlerle bu yıl hedefi yükseltti

Kordsa yeni ürünlerle bu yıl hedefi yükseltti
25 Mart 2016 - 07:41 borsagundem.com

Sabancı Holding bünyesindeki Kordsa Global, petrol ve petrokimya ürün fiyatlarına bağlı olarak bu yıl gelirlerinde yüzde 10 ile yüzde 20 civarında artış beklentisi içinde olduğunu açıkladı.

Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme malzemeleri alanında faaliyet gösteren Kordsa Global’in, yenilikçi ürünlere önem verdiğini, belli başlı müşterilerinin büyüme planlarının kendi beklentilerini de yükselttiğini belirten CEO Cenk Alper, bu yıl görünümün, 2015’e göre daha iyi olduğunu belirtti.

Kârda güçlü artış

Alper, “Avrupa pazarı ve Brezilya dışında, Amerika pazarı iyi gidiyor. Asya’da ise Çin’deki tıkanma kaynaklı bazı endişeler var” derken, bununla birlikte Asya’da büyümekte olan müşterilere yönelik daha agresif planları bulunduğunu, ayrıca daha kârlı yeni sektör ve ürünlere yönelik adımlar attıklarını vurguladı.

Satışlara göre kârda daha güçlü artış gerçekleştiğine dikkati çeken Alper, “Bunun en önemli nedeni, ürettiğimiz ürün ve işlerin kârlılığa katkısının daha yüksek olması. Daha kârlı segmentlere satış yapmaya başladık... Bu doğrultuda 10 yıl içinde inşaat ve kompozit malzemelerin portföyümüzdeki payının yüzde 20’lere ulaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Alper’in verdiği bilgiye göre şirket, lastik üretiminde kullanılan “Nylon66” malzemesi konusunda dünyada birinci, polyesterdeyse ikinci sırada bulunuyor.

Kordsa Global’in öncelikli hedeflerinden birinin brüt kâr marjını yüzde 20’nin üzerinde tutmak olduğunu belirten Alper, “Bunun için portföyümüze yeni ürünler ekleyip kârlılığımızı artırmak istiyoruz” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 100,60
En Yüksek: 101,90
En Düşük: 94,70
Değişim 6,34 %
FK: 106,75
PD / DD: 1,52
İşlem Hacmi 284.414.442
Toplam Adet: 2.877.401
Ağırlıklı Ort.: 98,58
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)