E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKonya ve İzmir'de korkutan depremler---

Konya ve İzmir'de korkutan depremler

Konya ve İzmir'de korkutan depremler
01 Ağustos 2023 - 18:17 borsagundem.com

Konya’nın Selçuklu ilçesinde AFAD verilerine göre 5.0 büyüklüğünde deprem oldu. Konya'nın ardından İzmir'in Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 18.06’da merkez üssü Konya’nın Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 7,24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem konya ve ilçelerinden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik ve korku yaşayan vatandaşlar evlerinden çıktı. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı, yaralanma veya yıkılan bir yapının olmadığı öğrenildi. 

VALİLİK: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Konya’da meydana gelen depremin ardından Konya Valiliğinden yapılan açıklama, "İlimiz Selçuklu İlçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 şiddetinde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. 

SEZER: AN İTİBARIYLA OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki Deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" açıklamasında bulundu.

İZMİR'DE KORKUTAN DEPREM

Konya'nın ardından bir deprem de İzmir'de yaşandı. Buca ilçesinde, saat 18:36'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre; İzmir'in Buca ilçesinde, saat 18:36'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 7.69 km. derinliğinde meydana geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlker sunal01 Ağustos 2023 23:39

    Türkiye'de depremde en çok tehlikede olan yer karaman ,Arabistan yarımadası yukarıya doğru hareket edip baskı olusturdukca. bu baskı Karadeniz sahil daglarina etki ediyor. bu dağlar kuzeye itildikce karamandan hafif batıya yay çizerek Ankara nün bayisina kadar gelen hareketli tabakayı döndürmeye çalışıyor. bu döndürme etkisi toroslari yenemedigi için karaman ve konya ovalarinin altını boşaltıyor. İleride bu Karaman'ın altındaki volkanik oluşumların bile faaliyete gecme olasılığı var