E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatları 2 yılın en düşük seviyesinde---

Kömür fiyatları 2 yılın en düşük seviyesinde

Kömür fiyatları 2 yılın en düşük seviyesinde
01 Haziran 2023 - 13:41 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatları artan stoklarla bugün 2 yılın en düşük seviyesine geriledi,

Güncel liman verilerine göre, Kuzeybatı Avrupa ithalat terminallerindeki kömür stoklarının bu hafta dokuz ayın en yüksek seviyelerine yaklaşmasıyla Avrupa'da kömür fiyatları bugün 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) dört önemli terminaldeki kombine stoklar, bir hafta öncesine göre %1,3'lük hafif bir düşüşle en son 6,74 milyon ton oldu.

Geçen hafta, stoklar 6,82 milyon tonla Eylül 2022'nin başından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Yüksek stoklar ve nispeten düşük bölgesel talebin birleşimi, API 2 Q3’23 vadeli kömür kontratının 24 Mayıs 2021'den bu yana ilk kez 86,50 USD/ton düzeyine gerilemesine neden oldu.

Avrupa'nın kömür ithalatı ise yatay bir seyir izliyor. Kuru yük veri hizmeti DBX, Kuzeybatı Avrupa'nın Mayıs ayında 5,2 milyon ton kömür ithal ettiğini tahmin ediyor.

ARA stok toplamından, EMO'daki stoklar bu hafta 0,1 milyon ton düşüşle 4,5 milyon ton, OBA terminali stoklar ise değişmeden 1,62 milyon ton seviyelerinde görüldü.

Rotterdam'ın daha küçük olan EBS terminalinde 0,046 milyon ton stok bulunuyor. Ovet'in Antwerp yakınlarındaki Vlissingen terminalindeki stoklar ise 0,52 milyon tonu termal olmak üzere 0,57 milyon ton düzeyinde yer alıyor.

İngiltere, sıcak hava ile mücadeleye "hazır değil"

 

Gram altında yeni rekor

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)