E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca'dan okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklama---

Koca'dan okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklama

Koca'dan okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklama
11 Mart 2020 - 17:15 borsagundem.com

Türkiye'deki ilk korona virüs vakasının tespit edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu ilk kez toplandı. Koca, gündemde olan okulların tatil edilmesi konusuna ilişkin, tatilin gündeme gelmediğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası ortak açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Sorunu siyasal diller ele almadık, bilimsel yöntemle ilerledik. Avrupa’yla ilgili kaygılarımız doğrulandı. Bunu bekliyorduk. Salgının Avrupa'daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir. 

Dün bir pozitif vakayla karşılaştık. Birkaç vaka salgın değildir. Bu sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Bu küresel soruna karşı ulusal bir mücadele vereceğiz. Şunu net olarak bilmeliyiz. Korona virüs, tedbirlerimizden daha güçlü değildir.

Hasta olan kişi maske takmalı, hasta olmayanların maske takmasını önermiyoruz. Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler.

Bu bir virüs. Bu virüse yönelik ciddi somut bir ilaç yok. Bir takım verilmesi gereken antiviral ilaçların olduğunu ama bunun da her hastaya kullanılmadığını biliyoruz. Yurt dışı kaynaklı olan bu virüsün ülkeye girişini ve girdiğinde yaygınlaşmasını önlemek istiyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un açıklamaları:

15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye'ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor. Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde.

Ticaret Bakanı Pekcan'ın açıklamaları:

Gerekli bütün tedbirleri alarak ticaretin aksamaması konusunda tüm tedbirleri aldık. Bakanlık olarak arz talep dengesinde maske ve sıhhi malzemelerde piyasada aşırı fiyat artışı oldu, ihracatta da artış oldu. Öncelik halkın sağlığı. Önceliğimiz vatandaşın ulaşması. 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180'ini soruşturma kapsamına aldık.

16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.13 Mart 2020 00:15

    21 MARTTAN SONRA GÜNDÜZLER UZAYACAK GÜNDÜZLER UZAMAYA BAŞLAYINCA KUZEY YARIN KÜREDE OKSİJEN MIKTARI ARTACAK HAVA ISINACAK DAHA ÇOK OKSİJEN DAHA YÜKSEK SICAKLIK VIRÜSLERİ BASKILAYACAK KIŞ AYLARINDA HASTALANANLARI TEDAVİ İÇİNDE OKSİJEN TÜNELLERİ/ODALARI YAPILMALI HASTANELERİN YOĞUN BAKIM KOĞUŞA BENZER ODALARINDA HASTALARIN İYİLEŞMELERİ ÇOK ZOR HASTABAKICILARIN SAĞLIK BİLGİLERİ/DAVRANIŞLARI ÖN ÜZERİNDENN BİR SEVİYESİNDE DAHİ DEĞİL

  • Vatandaş 11 Mart 2020 19:45

    Hasta olup olmadığını nereden bilecekler? Virüs taşıyıp semptomlar göstermeyen bir sürü insan varmış deniliyor. Doğru mu acaba?

  • Çok komik11 Mart 2020 18:33

    Değişik bir halkımız var gerçekten, bir Covid-19 vak'ası açıklandıktan sonra market reyonları boşaldı, kolonya stokları neredeyse tükenecek, Nuh' un Ankara makarnası Trendyol da 16 TL den satılmaya başlandı. İkinci Covid-19 vak'ası açıklansa ülkede kıtlık başlayacak ve insanlar corona yerine açlıktan ölmeye başlayacaklar. Sağlık Bakanının yerinde olsam tanı yanlış konmuş diyerek haberi geri çekerim :) 

  • Serkan11 Mart 2020 18:51

    Korku virüs den daha hızlı yayılır!

  • tam11 Mart 2020 18:26

    Kanal istanbulu yapacağız bide yüzde 8 büyüyeceğiz diyenlerde yanında olsaydı tam olurdunuz..

  • kılıç11 Mart 2020 18:25

     BOŞ BOŞUNA KORKU SALIP ÜLKE EKENOMİSİNİ MAHVETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEGİL ÖLÜMLER BİLE ÇOK ZAYIF ÇİN BİLE VİRÜSTEN BU KADAR ETKİLENMEDİ SADECE ABRTILIYOR KORKACAK BİR DURUM YOK HERKES İŞİNE GÜCÜNE BAKMALI.

  • Eyvahhh11 Mart 2020 18:13

    Borsayı dün çökturdü😷

  • abdullah12 Mart 2020 07:38

    ahmaklar anlamaz dsö virüsü pandemi ilan etti bu yüzden borsalar düştü suçlu arıyorsan kendinde ara üç kuruş zarar ettin diye memleketi yıkma ona buna çamur atmayın

  • Yalan 11 Mart 2020 17:55

    Attınız ortaya bir yalan oynadınız ülkemizin ekonomisiyle. Yalan söylediğiniz çok belli oluyor konuşurken yüzünüz kıpkırmızı. Kimdir hasta nerde sorularını hasta hakkı deyip geçiştiriyor virüsten nasıl korunur onu söylüyorsunuz.

  • Ahmak group sizi 11 Mart 2020 17:40

    Bu tipler de ülke bakanı ya pesssssss.....

  • Vatandaş11 Mart 2020 17:37

    Sağlık bakanı allahını seversen bir gün konuşma yapma. Bak piyasayı göçertiyorsun. Allahını seversen dedim.

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 17:34

    Yabancı turist gelmeyecek, Oteller Nisan sonunda açılacak v.b önlemler çok sert olsa da ülkemizi yabancı ülkelere karşı kapatıyoruz karantina altına aldık. Otelcilerin zararları karşılanır, İzmir-Muğla rahat rahat denize gireceğiz😉