E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKKTC'den ABD denizaltısına sert tepki---

KKTC'den ABD denizaltısına sert tepki

KKTC'den ABD denizaltısına sert tepki
08 Nisan 2023 - 18:06 borsagundem.com

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah desteğini sürdürüyor. KKTC söz konusu desteği kınadı. Rumların silahlanmasının bölgedeki istikrarı tehdit ettiğine dikkati çekti.

Amerika Birleşik Devletleri, önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı. Ardındansa karşılıklı askeri eğitimleri başlattı. Bölgedeki denizaltısı da Rum limanlarına demirleyen ABD bununla da kalmadı. Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, denizaltıyı ziyaret etti.

"İstikrar ve huzur ortamını bozacak"

Rum savunma bakanı Mihalis Yorgallas da ABD’den silah sistemleri alacaklarını açıkladı. Bu açıklama KKTC’de tepki ile karşılandı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rumların silahlandırılmasının Ada’da ve Doğu Akdeniz’de istikrar ve huzur ortamını bozacağı uyarısı yaptı.

"Atılan adımlara kararlılıkla karşılık verilecektir"

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Rumların sistematik şekilde silahlandırıldığına işaret edildi.

Kıbrıs Türk halkının güvenliğini tehlikeye atabilecek faaliyetlerin karşılık bulacağı kaydedildi. Açıklamada ‘’Anavatan Türkiye ve KKTC, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’nin güvenliğine yönelecek tehditlere karşı kararlılıkla hareket edeceklerdir’’ ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, "Tarih, güvenliğimize yöneltilen tehditlere karşı gösterdiğimiz kararlılığı teyit etmektedir" vurgusu da yaptı.

Açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’ne ait San Juan saldırı denizaltısının bir Rum deniz limanına demirlemesi de şiddetle kınandı.

ABD Orta Doğu'daki 5. Filosu'na nükleer denizaltısı gönderdi

 

Güney Kıbrıs’tan Türkiye’yi hedef alan açıklama

 

"ABD Kıbrıs'ta Rumlar lehine çalışmayı yürütüyor"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN08 Nisan 2023 23:38

    Sudi arabistan petrol üretimini azaltınca hemen kahpelik yapıp gözdağı vermeye çalışıyorlar.sen F 35 leri 1 milyon dolara versene.

  • Mucise Reis : )08 Nisan 2023 18:21

    Eskileri alıp ukraynaya veriyorlar, yeni, güncel sistem silahları veriyorlar... ABD yenileme yapıyor...