E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Güney Kıbrıs’tan Türkiye’yi hedef alan açıklama---

Güney Kıbrıs’tan Türkiye’yi hedef alan açıklama

 Güney Kıbrıs’tan Türkiye’yi hedef alan açıklama
26 Ekim 2022 - 14:44 borsagundem.com

ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırma kararına Türkiye'den gelen sert tepki tansiyonu yükseltiyor. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hızla tırmanırken ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne uyguladığı ambargoyu eylül ayında kaldırmasıyla patlak veren krizin yansımaları da sürüyor.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, dün parlamentoda yaptığı açıklamada, bakanlık bünyesinde özel bir Türkiye birimi kuracaklarını açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye'nin son dönemde Yunanistan'a ve Güney Kıbrıs'a yönelik provokasyonları artırdığını savunan Kasulidis, Rusya'nın Ukrayna işgalinin Türkiye'nin elini güçlendirdiğini söyledi. Rusya'yla diğer ülkeler arasında arabulucu rolü üstlenen Türkiye'nin bu yolla dünya siyasetinde etkisini artırdığını kaydeden Rum bakan, Ankara'nın son dönemde bazı ülkelerle normalleşme adımları atarak dış politikaya yoğunlaştığını ifade etti.

Avrupa nezdinde her fırsatta Türkiye'nin tutumunu şikayet ettiklerini belirten Kasulidis, buna karşın AB ülkelerinin kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye konusunda farklı tavır izlediğini söyleyerek “Almanya başka bir yol izliyor, Fransa başka bir şey diyor” dedi.

‘TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRDİ’

Rum bakan ayrıca Türkiye'nin KKTC'nin tanınması yönündeki girişimlerini de eleştirerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi kişisel gücünü kullanarak bazı AB ülkelerini KKTC ofisi açma konusunda ikna ettiğini belirtti.

Kasulidis ayrıca Türkiye'nin Ege'deki Yunan adalarını işgal edeceği yönündeki iddiaların gerçekçi olmadığını, ama bölgede yaşanabilecek bir kazanın zincir etkisiyle büyük bir çatışmaya dönüşmesinden endişe ettiklerini söyleyerek “Bu konuda tetikte olmalıyız” dedi.

Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yükselirken Güney Kıbrıs’ın da son dönemde ordusunu güçlendirmek adına askeri yatırımları artırması dikkat çekiyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum kesimine eleştiri

 

"ABD Kıbrıs'ta Rumlar lehine çalışmayı yürütüyor"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA’ları, SİHA’ları Kuzey Kıbrıs’a yerleştirdik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)