E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadeli dip arayışı devam ediyor ---

Kısa vadeli dip arayışı devam ediyor

Kısa vadeli dip arayışı devam ediyor
02 Kasım 2020 - 09:33 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması ve gün içinde tepki alımı denemelerinin devam etmesi bekleniyor

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde satıcılı seyrini güçlendirerek devam ettirse de gün içi kayıplarının bir kısmını geri alarak günü %1,30 düşüşle 1.112,37’den kapattı. Almanya ve Fransa’nın artan vaka sayıları sonrası sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalara hazırlanmasıyla büyüme endişeleriyle borsalarda başlayan satış baskısı haftanın son gününde devam etti.

Majör borsalar günü satıcılı bir eğilimle kapatırken, BIST kapanışı sonrası açık olan majör borsalar kayıplarının bir kısmını geri alarak haftayı tamamladı. BIST yurtdışına paralel satıcılı seyrini devam ettirirken, TL’deki değer kayıplarının devam etmesi, jeopolitik gelişmeler, ABD ve AB ile ilişkilerin zayıflayabileceği beklentileri de TL varlıklardaki negatif fiyatlama da etkili oluyor.

İngiltere 4 haftalık sokağa çıkma yasağı uygulayacağını açıklarken, Kovid-19 salgınının hız kazanması sonrası bir çok AB ülkesi kısıtlamalar uygulayacağını açıkladı. Bu gelişmeler sonrası global büyüme endişelerinin tekrar güç kazanması beklenirken, başta AB borsaları olmak yurtdışı borsalardaki satış baskısının aralıkla devam etmesi beklenir.

Salı günü yapılacak ABD başkanlık seçimine ilişkin belirsizliğin de etkisiyle global piyasalarda riskten kaçınma eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

BIST’in genel olarak yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmesi beklense de vaka sayılarının Türkiye’de AB’ye göre kontrollü seyretmesi ve henüz bir kısıtlamaya gidilmemesi nedeniyle endeks yurtdışı borsalara göre daha dirençli bir görünüm sergileyerek, kısa vadeli güçlü satışlar sonrası sınırlı tepki alımları gerçekleştirebilir. Ancak kurlardaki yükseliş eğilimi devam ettikçe olası tepki alışmalarının satış fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadeli dip arayışının devam etmesi beklenir.

BIST-100 endeksi teknik olarak orta ve uzun vadeli destek olan 200 GHO’nı test ettikten sonra tepki alımlarıyla karşılaşırken, aşırı satımda olduğu için hafta içinde özellikle banka hisseleri öncülüğünde tepki yükselişi denemeleri gerçekleştirebilir. VIX endeksi 38 seviyelerinde seyrederken, endeks ilk etapta 33 seviyesi altına gelmedikçe ABD borsalarındaki yüksek volatilite ve satış baskısı riskinin devam edeceğine düşünüyoruz.

CDS’ler 560 seviyelerine yükselirken, mevcut fiyatlama TL varlıklara ilişkin yüksek risk algısının devam ettiğine işaret ediyor. Bugün veri tarafında ABD’de açıklanacak ISM imalat endeksi takip edilecek. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %1’e yaklaşan oranda pozitif seyrederken, Asya borsalarında karışık bir görünüm olmakla birlikte ana endeksler vaka sayılarının bölgede kontrollü seyretmesi nedeniyle haftaya pozitif eğilimle başladı.

Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması ve gün içinde tepki alımı denemelerinin devam etmesi beklenmektedir. Ancak yurtdışı borsalardaki satış baskısının devamı durumunda endeksin satıcılı seyrini devam ettirerek kısa vadeli dip arayışını devam ettireceğini düşünüyoruz.

Küresel piyasalar nelere odaklandı

İmalat PMI dataları takip edilecek 

Küresel piyasalarda satış baskısı sürüyor

Endekste tepki alımları izlenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)