E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda satış baskısı sürüyor---

Küresel piyasalarda satış baskısı sürüyor

Küresel piyasalarda satış baskısı sürüyor
02 Kasım 2020 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Euro Bölgesi’nde 2020/3Ç’e ilişkin açıklanan büyüme verisi beklentilerden güçlü gelse de vaka sayılarında süregelen artış ve salgın kaynaklı mevcut endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam etti. Salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve ABD’de 3 Kasım Salı günü gerçekleşecek başkanlık seçimi küresel piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Bugün yurt içinde ve küresel çapta imalat PMI rakamları açıklanacak.

BIST-100 Güne Başlangıç

Avrupa’da güçlü gelen büyüme rakamı sonrasında küresel hisse piyasalarında tepki çabası gözlense de salgın kaynaklı endişeler piyasalarda satıcılı seyrin sürmesine neden oldu. Yurt dışındaki zayıf görünüm ve kurlarda yaşanan yukarı yönlü seyre bağlı olarak satışların etkili olduğu BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,30’luk düşüşle 1.112,37 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %1’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın karışık açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,36 – 8,38 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,37’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Vaka sayılarındaki artışın oluşturduğu olumsuz hava küresel piyasalarda satış baskısının sürmesine neden oluyor. Buna ek olarak yurt içinde kurlarda yaşanan yükseliş de BIST-100 Endeksi satıcılı bir seyri beraberinde getiriyor. Cuma günkü fiyatlamalarda endeks 200 günlük üssel ortalamasını (1.097) test etti ve günü 1.112,37 seviyesinden kapattı. Kısa vadede 200 günlük ortalama altında satışların devam edebileceği endekste 1.085 ve 1.064 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 1.064 altında satışlar hız kazanabilir. Risk başlıklarında ve kurlarda artan tansiyonda bir iyileşme görmeden endeksteki yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyoruz. Endekste tepki hareketlerinde ise 1.123 seviyesi ile 1.135 – 1.141 aralığı direnç konumunda bulunmaktadır.

Yıldız isim bardağı taşırdı! Fatih Terim biletini kesti

Avhol ve Euro Trend Yatırım sorusu

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)