E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadeli dip arayışı devam edebilir---

Kısa vadeli dip arayışı devam edebilir

Kısa vadeli dip arayışı devam edebilir
06 Ekim 2021 - 09:45 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endekste satış baskının devam edeceği düşünülüyor.

Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dar bantta sıkışık seyrini devam ettirerek günü %0,19 düşüşle 1.391,65’den tamamladı. Global risk alma iştahındaki zayıf seyir devam ederken, yurtdışı majör borsalar bir gün önceki kayıplarını geri alarak günü tepki yükselişiyle tamamladı. BIST ise negatif ayrışarak günü düşüşle tamamladı.

Azerbaycan ve İran arasında yaşanan gerilimin tırmanması dolaylı olarak Jeopolitik risklerle TL varlıklarda negatif ayrışmaya neden olabilir.

EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken, TL sınırlı değer kaybı ile tamamladı. Kısa vadede yurtdışı borsalarda dalgalı ve zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Çin’e yönelik büyüme beklentilerinin zayıflaması, ABD borç limiti tartışmaları ve bazı ülkelerde yaşanan enerji krizi ile petrol fiyatlarındaki güçlü yükselişin devamı borsalarda yeniden satışları tetikleyebilir.

BIST birkaç gündür yurtdışından bağımsız hareket etse de kısa süreli ayrışma sonrası endeksin yurtdışı borsalardaki eğilime paralel ha eket etmesi beklenir. VIX endeksi 21 seviyelerine gerilerken, ABD borsalarındaki volatilitenin bir miktar düştüğüne işaret ediyor. ABD borsalarında volatilite ve satış baskısının sona erdiğinin teyidi için VIX endeksinin 20 altına gelerek bu seviye altında kalıcı olduğunu görmemiz gerekiyor.

Yurtdışı borsaların tepki yükselişini devam ettirmesi durumunda BIST ’te de tepki alımları oluşması beklenir. Ancak yurtdışı borsalarda satış baskısının yeniden güçlenmesi durumunda BIST’in kısa vadeli dip arayışını devam ettirerek kısa vadeli yeni düşük seviyelere yönelmesi beklenir.

Bugün ABD’de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisi takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri satıcılı seyir izlerken, Asya borsalarında karışık seyir var. Endeksin satış baskının devam edeceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi dün, 8,8712-8,8925 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,04 oranında değer kazancıyla 8,8768 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,01 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında %18,49-%18,58 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 11 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan % 18,58’den günü tamamladı.

Yabancıların radarında hangi hisseler var?

 

Endekslerde tepki alımları desteklendi

 

Artan emtia fiyatları küresel piyasalarda baskıya neden oluyor

 

Peker GYO ve Sumaş sorusu

 

Yatırımcıların risk iştahı negatif etkilenmeye devam ediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 06/10/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)