E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıArtan emtia fiyatları küresel piyasalarda baskıya neden oluyor---

Artan emtia fiyatları küresel piyasalarda baskıya neden oluyor

Artan emtia fiyatları küresel piyasalarda baskıya neden oluyor
06 Ekim 2021 - 09:36 borsagundem.com

Oyak Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bugün yatay başlangıç yapması öngörülüyor.

Enflasyonun kalıcı olabileceğine yönelik endişeler ve artan emtia fiyatları küresel piyasalarda baskıya neden olmaktadır. Moodys’ analistleri ABD’nin kredi notu görünümünü durağan olarak teyit ederken ülkenin borç limitinin nihayetinde artırılacağına ve ABD'nin borç servisi yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirmeye devam edeceğine inandıklarını söyledi. ABD Başkanı Biden, FED Başkanı Powell’a güvendiğini belirtti. ABD Yönetimi Çin’in ticaret anlaşmasındaki sorumluluklarını yerine getirmediğini söylemektedir.

Asya borsaları ise karışık seyretmektedir. Çin borsası tatil nedeniyle kapalıdır. Çinli şirket Evergrande’nin ardından Çinli Fantasia şirketi de tahvil geri ödemelerini gerçekleştiremedi.

Dünya Bankası, Türkiye için 2021 yılı GSYH Büyüme tahminini %5,0'dan %8,5'e yükseltirken 2022 yılı için büyüme tahminini %4,5'ten %3,0'a düşürdü. Yurt içi tarafta önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.

TCMB, yatırımcı, ekonomist ve analistlerle 7 Ekim'de toplantı düzenleyecek.

Euro bölgesinde perakende satışlar açıklanacak. Cuma günü ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin öncesinde bugün ADP özel sektör istidamı takip edilecek.

Türkiye'de 5 yıllık CDS 39 baz puan düşüşle 436,66 puan seviyesine gerilemiştir. ABD vadelileri sabah saatlerinde hafif satıcılı seyretmektedir. Borsa İstanbul’un bugün yatay başlangıç yapmasını öngörüyoruz.

Endeks, dün gerçekleşen işlemlerde 2.72 puan düşüşle 1,392 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endeksin 20 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 1,410 direnç seviyesini test etmesi beklenebilir. Gün içi ilk direnç noktamız 1,404 seviyesinde bulunuyor. Sonraki direnç noktamız ise 1,410 puan seviyesidir. Gün içi ilk destek noktamız 1,388 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destek noktamız ise 1,380 puan seviyesidir.

Günün önemli şirket haberleri 06/10/2021

 

Peker GYO ve Sumaş sorusu

 

Yabancıların radarında hangi hisseler var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)