E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKim talimatı verdi: Kuzey Kore savaşa hazırlanıyor!---

Kim talimatı verdi: Kuzey Kore savaşa hazırlanıyor!

Kim talimatı verdi: Kuzey Kore savaşa hazırlanıyor!
10 Ağustos 2023 - 12:06 borsagundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD ve Güney Kore'nin büyük çaplı askeri tatbikata hazırlanmasının ardından orduya savaş planlarının kesinleştirilmesi talimatı verdi.


Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kim'in başkanlık ettiği Kore İşçi Partisi Askeri Komisyonu toplantısında ordunun savaşa hazırlık durumu ve düşmanlara karşı saldırı planları görüşüldü.

Kim, sınır birliklerinin artırılması, gerçek savaş tatbikatlarının yapılmasıyla yeni stratejiler ve silahların geliştirilmesi görüşmelerinin ardından orduya savaş planlarının kesinleştirilmesi talimatı verirken "önemli askeri tedbirlerin uygulanmasına" ilişkin bir karar imzaladı.

Ordunun nükleer caydırıcılığını artırmak için daha güçlü saldırı silahları edinmesi ve bu silahların ivedilikle konuşlandırılması gerektiğini kaydeden Kim, çeşitli silah ve sistemlerin büyük çaplı üretimlerinin yapılması talimatı verdi.

Öte yandan, KCNA'nın paylaştığı görüntülerde, Kim'in toplantı sırasında Kore Yarımadası haritası üzerinde Güney Kore nüfusunun yarısını barındıran ve ordunun merkezinin bulunduğu başkent Seul ve çevresindeki bazı noktaları işaret ettiği belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanı değişti

Kim, ayrıca, toplantıda, Pak Su-il'in yerine Genelkurmay Başkanı olarak Ri Yong Gil'i görevlendirdiğini duyurdu.

Aynı zamanda, Savunma Bakanı da olan Pak'ın bu görevi sürdürüp sürdürmeyeceği bilgisi ise paylaşılmadı.

Rusya'dan Kuzey Kore füzesi açıklaması

 

Kuzey Kore tansiyonu yükseltti: Japonya'da halka tahliye çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vtdş10 Ağustos 2023 22:23

    Türk atazözü ısıracak it dişini göstermez bu kaç oldu senin geçimin ABD den sen dünyaya tehtit sovuruyorsun ABD silah satıyor senin payınıda veriyor senin görevin bu

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM10 Ağustos 2023 15:01

    Bize bulaşmasında kendileri ne yapıyorlar ise yapsınlar.eğer böyle bir savaş olur ise abd japonya k.kore bundan etkilenir bazı devletler haritadan dahi silinebilir.

  • şişman adam 10 Ağustos 2023 13:13

    ki m aibi u ne hal böle bu nası şişmanklık böle o kadar paran var aldır yalarını biraz be abi .yazık olmusun böle .şişmanlık raatsız etmiyomu seni abi .

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK10 Ağustos 2023 12:12

    Bizçe hiç mahsuru yoktur.ABD ingiltere almanya ve fransa birlikte olup savassınlar.