E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKim meydan okudu---

Kim meydan okudu

Kim meydan okudu
01 Ocak 2020 - 05:27 borsagundem.com

ABD ile nükleer müzakerelerde ilerleme sağlanamamasını Washington yönetiminin oyalama taktiği olarak tanımlayan Kuzey Kore lideri, "Dünya yakında yeni starejik silahla tanışacak" dedi

ABD ile nükleer görüşmelerde ilerleme sağlanamamasına bir süredir tepki gösteren Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Un Washington’a meydan okudu. Ülkesinin nükleer silah geliştirmeye devam edeceğini söyleyen Kim Jong Un yakın gelecekte yeni bir stratejik silah tanıtacaklarını ileri sürdü.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, İşçi Partisi’nin merkez yönetme kurulu toplantısında konuştu. Kuzey Kore devlet haber ajansının ve Güney Kore basının konuşmasından aktardığı bilgilere göre, Kim Jong Un ABD’yi nükleer müzakerelerde "mafya" gibi taleplerde bulunmakla suçladı. Bu nedenle müzakerelerden sonuç alınamadığını savundu.

Kim Jong Un, “ABD askeri tatbikat yapmayı sürdürürken, nükleer ve kıtalararası balistik füze denemesinin askıya alınmasını öngören moratoryumun (ICBM) Kuzey Kore için artık bağlayıcı olması için bir sebebin olmadığını” ileri sürdü.

“ABD düşmanca politikasına son verene kadar ülkesi için gerekli stratejik silahları geliştirmeyi sürdüreceklerini, ABD bu politikayı devam ettirdiği sürece Kore Yarımadası’nın hiçbir zaman nükleer silahlardan arındırılamayacağını” söyledi. Kim Jong Un, yakın gelecekte dünyanın “yeni bir stratejik silahla” tanışacağını savundu.

Kuzey Kore Lideri, ülkesinin “nükleer caydırıcılık kapasitesinin derinliğinin, ABD’nin tavrına bağlı olacağı” mesajını vererek, diyalog için açık kapı da bıraktı. Ancak Amerika’nın diyalogdan faydalanmasına izin vermeyeceklerini ve harekete geçeceklerini de ifade etti. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • afferin kime01 Ocak 2020 12:36

    affeirn lan kim yong, adamda tornistan yok, mal varlığıda ortada, kimse köşeye de sıkıştıramıyor adamın bişeyi bişeyine denk. çıkıp postasını koyuyor

  • Nedim01 Ocak 2020 11:51

    Halkı da açlıktan kırılıyor bu arada!  İnternet yasak!  Bunun Babası öldüğünde herkes ağlarmış gibi yaptı!  Sıkıysa yapma!  Tabi şimdi bizde ki salaklar hemen buna hayranlık duyar!  Çünkü bizim salaklarımızla  özenti ve kompleks konusunda Dünya da hiç bir ülke yarışamaz.

  • Nedim01 Ocak 2020 13:39

    Salağa bak yahu lafı sözü nasıl anlıyor!  Yahu böyle   ...k kafalı olunca buna ne yi nasıl anlatcan?  İsimsiz .. gibi çıkmış ortaya!  Hayırdır denen hödüka

  • hayırdır01 Ocak 2020 12:42

    hayırdır lan bu ne abd sevdası, kimm yonga saldırıyorsun. 

  • emre01 Ocak 2020 11:01

    abd ye böyle kafa tutulur işte, yalandan ey abd zart abd deyip de sonra kuyruğu kıstırp önünde eğilmekle olmaz bu işler....

  • Nedim01 Ocak 2020 13:41

    Cevabını almışsın zaten!  Sus ta kendini rezil etme!

  • nedime cevap01 Ocak 2020 12:35

    akhavlak nedim bir açıklarmısın kimmiş o asil yönetici, abd ye kafa tutan

  • Nedim01 Ocak 2020 12:15

    Kuyruğunu kısan, hatta kendi ülkesini şikayet eden soytarının kim olduğunu herkese biliyor!  ''Dünya 5 ten büyüktür.'' demek te her babayiğidin harcı değildir!  Senin gibi rezidans finoları anlamaz!  Akıl fukarası ve şımarık olunca aklına geleni yazıp samutluğunu belli etme.

  • Nedim01 Ocak 2020 11:54

    Kim eğilmiş lan pvng?  Razidans köpekleri  burada komünistlik taslıyor.

  • Sdk01 Ocak 2020 09:56

    Helal sana kim...