E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi---

Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi

Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi
25 Temmuz 2020 - 09:27 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay'da bin 251 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “İktidar kurultayı” başlığı altında gerçekleştiriliyor.

Kurultayda Genel Başkan adaylığı için verilen sürenin dolmasının ardından Divan Başkanı Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğunu açıklamıştı. Adaylar İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman adaylık için gerekli 68 imzaya ulaşamamıştı.

KILIÇDAROĞLU YENİDEN GENEL BAŞKAN

Saat 17.15'te başlayan genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15'te sona erdi. Genel başkanlık için tek aday olan İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, bin 251 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

Seçime kayıtlı bin 356 delegeden bin 318’inin oy verme işlemi gerçekleştirdiği ve 67 oyun geçersiz sayıldığı belirtildi.

PARTİ MECLİSİ ADAYLIĞI BAŞVURULARI

Saat 17.00-19.00 arasında yapılan Parti Meclisi adaylığı için başvurulara yarın saat 08.00-10.00 arasında devam edileceği öğrenildi.

“EN GEÇ 2023’TE CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, kurultayda gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

* Yine çok ama çok önemli bir söz verdik. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız dedik. Hep beraber söyledik. Çok ama çok önemli vaatlerin altına imzayı attık. Ne dedik? En önemli devrimlerin altına CHP imza atmıştır.

* Cumhuriyetin kurulması, 1946 yılında çok partili yaşama geçilmesi, 1970’lerde sosyal demokrasinin, demokrasinin en önemli unsuru olarak politika içinde yer alması. Şimdi de en geç 2023’te cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.

* Zor bir görev üstlendiğimizi biliyoruz. Büyük bir umutla, birlikte yola çıktık. Kimseyi kırmadan, herhangi bir şekilde kimseyi ötekileştirmeden, 83 milyon insanı kucaklayarak yola çıkacağız. Biz söz verirken, sadece kendi ülkemiz için söz vermedik, bütün Orta Doğu’yu bir savaş alanı olmaktan çıkarıp, barış havzasına döndürme sözü verdik.

* Ve biz bu sözü verirken dedik ki Orta Doğu Barış Teşkilatı’nı kuracağız. Akrabalarımızla birlikte olacağız, ortak tarihimiz, kültürümüz var. Ve dolayısıyla bütün farklılıkları zenginlik kabul ederek, bu coğrafyayı barış havzasına döndüreceğiz. Bu sözleri yerine getirdiğimizde, göreceksiniz ki Türkiye Cumhuriyeti, dünyada parlayan yıldız olarak ortaya çıkacaktır. Biz bu hedefi gerçekleştireceğiz.

* Dolayısıyla bizim sözümüz sözdür. Her türlü baskı gelebilir bize. Barıştan yana olmayanlar, iktidar oldu diye sadece cebini düşünenler, toplumu ayrıştırarak, bölerek, kutuplaştırarak kendi iktidarlarını korumak isteyenler bize karşı çıkabilirler, baskı yapabilirler, linç girişiminde bulunabilirler.

* Ne yaparlarsa yapsınlar, inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. İnancımızın özü 83 milyona hizmet etmektir. Oy verdiğiniz için sağ olun, teşekkür ederim. Verdiğiniz her oya layık olmaya çalışacağım. Yeri gelir 24 saat çalışırım. Bu ülkeyi huzura kavuşturmak için, hiç kimseyi ötekileştirmemek için 24 saat çalışacağım.

* Birlikte yapacağız, herkesle, demokrasiden yana olan, insan haklarından yana olan, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini savunan, her ailede huzurun olduğu, her mutfakta bereketin olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıkan herkesle birlikte olacağız. Birlikte olma zamanıdır.

* Elbette herkes bizim gibi düşünmeyebilir ama her düşünceye saygı göstermek gerekir. Farklı düşünceleri her zaman dinlemeliyiz. Olabilir, bizim de yanlışlarımız olabilir. Hoşgörüyü toplumun her tabakasına ulaştırmak zorundayız. Sevgi kadar güzel bir şey yoktur. Bu toprakların hamurunda sevgi vardır. Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıkacağız. Dolayısıyla bana verdiğiniz oyun sorumluluğunun farkındayım.

* Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeye hizmet etmek benim için mübarek bir görevdir. Dünyanın en güzel ülkesi, Türkiye aslında. Denizlerimiz var, göllerimiz var, kuşlarımız var, kedilerimiz var. Doğasıyla o görkemli ekosistemin bir parçasıyız aslında biz.

* Pandemi bize şunu öğretti, ağaca, suya muhtaç olduğumuzu öğretti. Bizim dışımızdaki canlılarında, bütün doğada özgürce gezdiklerini düşünün. Ve dolayısıyla biz bu doğayı korumak zorundayız. Gelecek çocuklarınıza, doğacak olan çocuklarımıza güzel bir coğrafya bırakmak zorundayız.

* İşin özeti, hep birlikte çalışacağız. Derler ya, bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bizde iki değil, milyonlarca el var. Ortak söylemi geliştirdiğimizde, sadece Türkiye değil dünyanın en ücra köşelerinde bile bizim sesimiz duyulacaktır.

* Konuşmamda söylemiştim, bu kurultay demiştim sadece Türkiye’deki vatandaşların izlediği bir kurultay değil. Avrupa’dan Asya’ya kadar, Afrika’dan Amerika’ya kadar herkesin dikkatle izleyeceği kurultay demiştim.

* Türkiye’deki gelişmeleri, bütün dünya izliyor. Burada konuştuğumuz bir şey, saniyeler içinde dünyanın en uzak yerlerine ulaşabiliyor. Bizim sorumluluğumuz ne, baskıcı bir yönetim yerine demokrasi getirerek örnek ülke haline getirmektir.

* Demokrasiyi güçlendireceğiz, hepimiz kucaklaşacağız. Bu yol Gazi Mustafa Kemal’in söylediği, çağdaş uygarlığı aşma yoludur. Yine söyledim, içimi acıtan, bizim üniversitelerin ürettiği bilgi sayılarının, ekonomik olarak bizim altımızda olan üniversitelere göre daha az olmasıdır. Neden? Bu soruyu hep birlikte sormak zorundayız.

* Güzel Türkiye’yi ayağa kaldırmak, sözünün dinlenmesini sağlamak zorundayız. Her CHP’linin ağır bir görevi ve sorumluluğu vardır. Bu ağır sorumluluğu hep birlikte yapmak zorundayız. Bu sorumlulukları hep birlikte yerine getireceğiz.

Kılıçdaroğlu'nun ikinci yüzyıl manifestosu: 5 sorun, 13 çözüm

İlhan Cihaner'den CHP Kurultayı'nda sert eleştiriler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (50)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SPOR27 Temmuz 2020 00:23

    DESENİZE GENE MUHALEFETİZ 10 YIL DAHA 

  • halk27 Temmuz 2020 00:20

    şükürler olsun kılınçtaroglu kazandı işallah önümüzdeki secimdede iktitarız kemal bey kazanmak için degil kaybetmemek için başkan oluyor ve başarıyor fakat iktidar  olmak için  ugraştıgını zannetmiyorum 

  • &&&& ^^^^ &&&&26 Temmuz 2020 19:09

    yorum dahi yapmaya değer vermiyorum.

  • belirsizlik26 Temmuz 2020 17:27

    Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakının gücünü büyüterek geliyor.. Hal böyle olunca birileri fena rahatsız olmuş... Halkın birinci önceliği ekonomi ve mevcut iktidar 20 yıldır ekonomide istikrarı ve refahı sağlayamadı .. Türkiyede hiç bir iktidara bu kadar kredi tanınmadı.. bir 20 yıl daha katlanırız diyorsanız siz bilirsiniz..

  • Gazi26 Temmuz 2020 15:39

    Esas by adamin DANISMANLARI SUCLU HICMI HALK SENI ISTEMIYOR...DEMIYOR BU ADAMLAR..YETER BIKTIK..ILLA zor mu kullanalim.

  • Fatih İslambul26 Temmuz 2020 10:45

    SEÇİMLERİ KAYBEDEN  GENEL  BAŞKANLIKTA  RAKİPLERİNE  FIRSAT VERMEYEN  KILIÇTAR  OĞLU  KEDİSİ  ADAY OLDUĞU  SÖRECE KAZANIR NEDENİ  DELEGELER  KENDİ BELİRLEDİĞİ  İSTEDİĞİ  KİŞİLER SEÇİM KONGERE  USULDEN  SONUCU  BELLİ  TEK  ADAY RAKİP YOK  MEYDAN BOŞ 

  • Hulusi Demiröz26 Temmuz 2020 14:13

    Delegeler yeni le ne mezmi Delege aynı başkan aynı bu nasıl demokeasi be içine tüküriyim

  • misafir26 Temmuz 2020 11:14

    ulan gören de ak parti kongresinde 4 aday demokratik bir şekilde kıyasıya yarışıyor sanacak. CHP'de en azından başkaları 'adayım' diye çıkabiliyor ortaya, arkasından da fetöcü terörist denmiyor aday olanların. yarım gram aklınız var, türlü türlü fikriniz var allahın ucubeleri ya

  • Memiş de miş26 Temmuz 2020 09:26

    Gene l seçim dışında kendi içinde 10.kere seçimi kazanan kemal yalandaroğlunu tebrik ederim hedef 2071 allah bu adamı muhalefet ten eksik etmesin vurun mazluma

  • Sdk26 Temmuz 2020 08:41

    RTE yine seçimi garantiledi yani...

  • Mehmt y26 Temmuz 2020 01:12

    Bu seçilecek artı bir tane özelliği varmı, ne günlere kaldık

  • halk25 Temmuz 2020 23:45

    aynı senaryo aynı kılişe laflar  başka bahara kaldı chp nin hayelleri chp de yenilik şart olmuştu fakat eskilere  devam 

  • Vb25 Temmuz 2020 22:11

    şaşırdık mı ? henüz teşkilattaki mezhepçi yapılanmasını %95 seviyesine çıkaramadı biraz daha kalması lazım , partide düz kemalist kalmayana kadar , HDP kadroları tüm CHP'ye kanser gibi yayılana kadar biraz daha işi var

  • abdullah 25 Temmuz 2020 22:42

    kemal mi chp de yapılanma yapacakmış ne kadar da safsınız chp bir kukla partisidir. her zaman derinlerden yönetilir. iş bankası ve iştirakleri ellerinden alınsın eğlence partisine herkesi bekleriz cıstık cıstık saf seçmen zanneder ki bunların derdi demokrasi cumhuriyet halk millet nerde? derini de zillet yüzeyi de peşlerinden gidenlerse beyin nerde arar ama bulunmaz kemal beyin nerde desen ben luti değilim der ama çoğu lgbti liği destekler.

  • Can25 Temmuz 2020 21:35

    CHP genel başkanı dğişene kadar AKP ye oy vereceğim. 

  • Tatfun.25 Temmuz 2020 23:15

    Aynen30 yilligim. CHP dus artik.yakamdan.K.Ksebeptir.

  • Alizaymır25 Temmuz 2020 21:34

    9 kere yenilen pehlivahı bikere daha yenilsin diye sçtiler,. Gel bakalım Muharremden sonra bakalım başkanlık seçimine kimi iteleyecek bu Atatürkçü görünümlü chp milleti

  • ekrem25 Temmuz 2020 22:32

    seçim otobüsünde itip kakabilecekleri söz geçirebilecekleri birini bulabilselerdi elbette onu getirirlerdi ama öyle herkesin elinden chp kaynaklarını sömürmek mümkün olmadığı için bu işi mümkin kılacak vasıflı veya vasıfsız bir eleman olması lazımdı önemli olan kafasına vur itip kak ekmeği kap davası herkes yedirmez yani

  • temel temelli25 Temmuz 2020 21:21

    Bu habere en çok sevgili reisimiz sevinmiştir.

  • Misafir 25 Temmuz 2020 21:04

    Yaş 50 şimdiye kadar hep CHP ye oy verdim ne zaman guguk kuşu geldi (yılmaz özdil in yazısını okuyun) oyum akpartiye

  • Hayde25 Temmuz 2020 20:58

    Chp yi elestirenler aslanlar gibi gidecek hic kasılmayin bu is bitmiştir net gidecek

  • BABA25 Temmuz 2020 20:45

    Bir AKP li olarak sevindim CHP yine "yeriiindee saayyy MARŞ " 😀

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Temmuz 2020 20:13

    yine allem ettin gallen ettin covid 19 hastalığı arasasına sıkıştırdın kimseyide karşına çıkartmadan başkanlığa kondun.

  • desene25 Temmuz 2020 19:27

    desene muhalefete devam gene.çıkmıyor yeni biri çıkmıyor anlamadım

  • Aynen25 Temmuz 2020 20:06

    Kılıçdaroğlu babasın partisi gibi oturdu. Chp yi de batıriyor. Muhalefetten ileri gidemez. O da ciddi bir sol rakip olmadıgı icin

  • doğru25 Temmuz 2020 19:17

    bunun böyle olmasını iktidar partisi istiyor ,en bariz örneği canan kaftancıoğlına 9 yıl önceki konuşmasından dolayı ceza verdiler , ne iktidar ne muhalefet nede yerleşik düzenden nemalananlar , yeni yüz farklı görüş istemiyor...

  • R.Demir25 Temmuz 2020 19:09

    Ne oldu Chp Akp icin koyun diyordunuz Siz ne oldunuz Şimdi 😂😂😂😂😂

  • Sonet25 Temmuz 2020 18:55

    Tek adam rejimi bu işte

  • Alb25 Temmuz 2020 17:24

    Fasizimme dogru muhalifi sustur utanmadan demokrasi de vay be

  • Poffff25 Temmuz 2020 17:23

    KK gercekten git artik...giderkende ulkeye DEMOJRASI getirmeden once partiye DEMOKRASI getirde seni alkislayalim. Koca partinin kaderine dolayisi ile ulkenin kaderine kolayca iKNA!!! edilebilen 1000 kusur delege karar veriyor. ..yazik. .hem de cok. ..Sen ve senin gibiler vede mevcut sistem yuzunden degisen birsey olmuyor!

  • AHMET ÖZBİR25 Temmuz 2020 16:54

    GERİCİ CHP'ye yakışan da budur, TEK ADAM, TEK SES ötesi ENFES!..

  • Türkoğlutürk 26 Temmuz 2020 06:42

    Ne farkın var onlardan. Onlar birine sen diğerine tapıyorsunuz. İki tarafada tek adam.

  • Puahahaha25 Temmuz 2020 18:25

    Söyleyene bak :))))

  • AHMET25 Temmuz 2020 16:40

    Desenize partim Chp iktidarı ancak rüyasında görecek.Ne buluyorlar Kılıçdaroğlu'nda anlayamıyorum bir türlü.Artık bıktık.Vizyonsuz Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu sürece oyumu Chp'ye değil Babacan'ın Deva partisine vereceğim.

  • Hadi ya25 Temmuz 2020 16:12

    Gn. Baskani 1000-1500 delege yerine partiye uye olanlar (1-2 milyon gibi ) secse partilere cok bahsettikleri DEMOKRASI gelir. Ama olene kadar o koltukta oturmak varken!!!!

  • Baris25 Temmuz 2020 16:09

    BAKIN BEN ANTALYALIYIM..BU PARTIDE.YILLARIM GECTI...NERDE OLURSAN OL TJNCELI KOKENKLI OLACAN..GERISÌ HIKAYEDIR..AVAMDIR..USAKTIR.MASADIR..APARATTIR.DOLGU MALZEMESIDIR..DIKKAT EDIN..TURKUYENIN CHP IL BASKANLARININ KOKENI TUNCELILIDIR.BUNU ANLAMADIYSANIZ...POLITIKAYI BIRAKIN..MAALESEF GERCEK BU...DEMOKRASI..TEK ADAM..SARAY..DIKTATOR..HEPSI..GOZBOYAMADIR..HATTAATATURKBILE..BENIM GORUSUM BU.

  • Hasan25 Temmuz 2020 15:41

    Kaç seçim kaybettin eğer gerçekten bir lidersen gitmesini bilmen lazım eğer değilde bir iktidar kuklası isen yine artık gitmen lazım. Bu milletin %10 u sen varsın diye CHP ye oy vermiyor.

  • MEDO25 Temmuz 2020 19:33

    HERKESİN BİR HEDEFİ KILIÇTAROĞLUNUNDA PARTİ SECİMİ KAZANMAK 6 KEZ BOŞ VER DİĞER SECİMLERİ ÖNEMLİ OLAN KOLTUK  

  • Samet25 Temmuz 2020 15:21

    Geel bizim nadene gel..sen bir EFSANESIN baskan SENINLE cok yollar yuruyecegiz...sana iktidar yakisir..ilk secimde..sen baskan oleceksin..her sey guzel olacak.. yasin Dana gencsin.

  • Türkoğlutürk 25 Temmuz 2020 17:37

    Kk olmasaydı anayasa değişmezdi

  • salim25 Temmuz 2020 14:37

    bu alakoyu nasıl seçiyorlar ya,,iki kelimeyi yan yana getiremiyor.

  • yorumsuz...25 Temmuz 2020 12:27

     :D 

  • Yokmu Gidecek olan25 Temmuz 2020 12:08

    Bir yasada bu parti liderleri için çıkarsınlar kardeşim siz ölene kadar siyaset yapmaya mecburmusunuz yahu?ane koltukmuş arkadaş be kaybedeni kalkar ne kazananı gider,sizden sonra gelecek olanlar ölmenizi mi bekleyecek? Bugün oy kullananlar daha kundakda bebekdi siz geldiğinizde hatta bir çoğu dünyada değildi,ne siyasetmiş arkadaş.

  • Ch25 Temmuz 2020 12:01

    Burcu köksal, Özgür özel, Aytuğ Atıcı, Cansn kaftancıoğlu, Berhan şimşek biri lider olmak üzere partinin yeni öncü ekibi olmalı. Bu partinin değişime yemilenmeye ihtiyacı var. Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimletin emeklilik vakti çoktan geldi. Bu eskimiş Pasif ve aynı tekrar söylemleri aşamayan isimlerle parti yerinde saymaya devam eder.

  • Gercekler 25 Temmuz 2020 11:56

    Akp ve mhp herszaman Kılıçdaroğlu nu tercih eder. Çünkü o orda oldukça parti güdük kalacağını bilirler. Genç dinamik birikimli entelektüel ifade gücü yüksek presentable gençlerin önü açılırsa mevcut politik ce ekonomik koşullarda chp direk en az 10 puan artıya gecer

  • Mesut25 Temmuz 2020 11:42

    Kemal kılıçdaroğlu ike partinin büyüyemeyeceğinin herkes farkında. Chp çağdaş parti ise liderini ve yönetimini belli periodlarda değiştirebilmeli, bir başka gelen ömürlük orda kalmamalı

  • Cihan 25 Temmuz 2020 11:40

    Artık yeni yüzlerin chp başkan ve yçnetimine gelmeli. başkan özgür özel veya berhan şimşek gibi isimler öne çıkmalı.

  • BİR DOST25 Temmuz 2020 10:29

    Çok heyecanlandım, kemal efendi nasıl seçilecek acaba?

  • Türkoğlutürk 25 Temmuz 2020 09:45

    Kemal beyin akpye yaptığı hizmetleri say say bitmez. İstanbul Ankara Kemal beye rağmen alınmışdır

  • Net25 Temmuz 2020 11:02

    Bak bu yorum on numara olmuş aynen öyle 10 kere seçim kaybetmiş ama yürüyüş yapıpı adına demokrasi yürüyüşü diyen bir lider kaybedip hala koltukta oturuyorsa demokrasiden söz edemez,olsa olsa ancak koltuk sevdasından söz eder,kişilik olarak bir şey demem tanımam belkide çok iyi birisidir ancak kazanamıyorsan gideceksin hemde kendi isteğinle.