E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi---

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi
22 Temmuz 2023 - 19:26 borsagundem.com

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun CHP’li eski üst düzey yöneticilerle yaptığı ve kamuoyuna sızan toplantı krizinin ardından taraflar bugün ilk kez bu toplantıda yüz yüze geldi.

CHP Parti genel merkezinde gerçekleştirilen 'Belediye Başkanları Toplantısı'na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık etti. Partide tartışmalara neden olan çevrimiçi toplantının ardından gerçekleşen toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve diğer büyükşehir belediye başkanları katıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için toplantıya davet edilmedi.

Tüm belediye başkanlarının salona geçmesinin ardından Kılıçdaroğlu, salona girdi. Kılıçdaroğlu, partinin önemli isimlerinin katıldığı tartışmalı çevrimiçi toplantıya başkanlık eden Ekrem İmamoğlu ile de salona girişinde tokalaştı.

Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İmamoğlu'nun aralarında bulunduğu belediye başkanları konuşma yaparak, görüşlerini dile getirdi. Toplantıda Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının değerlendirildiği, ayrıca 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim sürecinde yapılacak hazırlıkların ele alındığı öğrenildi.

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacak. Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar; ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

Toplantıda neler konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı sona erdi.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan toplantı, 4 saat 10 dakika sürdü.

Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gazetecilerin, toplantının içeriğine ilişkin sorusu üzerine, "Öz eleştiriler yapıldı, hatalar ve kusurlar nelerdi, ne yaptık ve bir daha tekrarlamamak için ne yapmamız lazım..." dedi.

Büyükerşen, "Toplantıda değişim konusu açıldı mı?" sorusunu, "Değişim konusu, zaten ihtilafın ana nedenleri değişim mi, yenilenme mi, dönüşüm mü, o kavramlar bile orta yere atılmış, derinlemesine üzerinde düşünmediğimiz konular." şeklinde yanıtladı.

"Toplantıda gündeme geldi mi, konuyu açan belediye başkanı oldu mu?" şeklindeki soruya Büyükerşen, "Tabi açan belediye başkanı arkadaşlarımız da oldu." dedi.

"İmamoğu düşüncelerini söylemedi"

"Sayın İmamoğlu mu açtı?" sorusuna Büyükerşen, "Hayır İmamoğlu da kendi düşüncelerini söyledi." cevabını verdi.

Büyükerşen, "Bir gerilim yaşandı mı?" sorusu üzerine, "Bana göre yaşanmadı ama 'yaşandı' diyenler olabilir mi bilmem. Yoksa Genel Başkan çok detaylı açıklamalar yaptı." dedi.

"Toplantıdan uzlaşı mı yoksa daha büyük bir ayrışma mı çıktı?" sorusuna ise Büyükerşen, "Ayrışım falan çıkmadı gördüğüm kadarıyla. Hepimiz şapkamızı önümüzü koyduk, düşündük. Genel Başkan şimdiye kadar yaptığımız, yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı." yanıtını verdi.

CHP'li Çelik'ten "veri sızıntısı" açıklaması

 

CHP'den Halk TV açıklaması

 

'Gizli ittifak'ı doğrulayan Kılıçdaroğlu'na eski ortaklardan sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.