E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKıdem tazminatı fonu yine rafta---

Kıdem tazminatı fonu yine rafta

Kıdem tazminatı fonu yine rafta
18 Mart 2016 - 07:27 borsagundem.com

Çalışma Bakanı Soylu, kıdem tazminatı konusunu sosyal diyalog taraflarıyla müzakere etmeden gündeme gelmeyeceğini açıkladı

Milyonları ilgilendiren, Türk-İş’in ‘kırmızı çizgimiz’ dediği kıdem tazminatı konusunda hükümetten yeni bir yaklaşım geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Bu konuyu sosyal diyalog taraflarıyla tam anlamıyla müzakere etmeden, hatta bir adım daha atıyorum muhalefet partileriyle görüşmeden Türkiye’nin gündemine getirmeyeceğiz” dedi.

Soylu, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve İŞKUR tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamı Kısa Belgesel Film Yarışması” ödül törenine katıldı. Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili Brezilya ve Avusturya’da uygulanan modellerin incelendiği yönünde haberlerin anımsatılıp, bu yöndeki haberlerin doğru olup olmadığının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Ben de gazetelerden okuyorum. Bundan önce tartışma ve değerlendirmelerimizi ortaya koymuştuk. Bunu, toplumun bütün kesimleriyle tartışacağız. Konuyu sosyal diyalog taraflarıyla tam anlamıyla müzakere etmeden, hatta bir adım daha atıyorum muhalefet partileriyle görüşmeden Türkiye’nin gündemine getirmeyeceğiz. İşin doğrusu da budur. Çünkü, Türkiye’nin uzun bir süredir tartıştığı, çözüm yolu aradığı bir konu olarak bunu değerlendiriyoruz.”

Taşeron oyunu

Bakan Soylu, taşeron işçilerin kadroya alınmasında yeni bir gelişme olmadığını ifade ederken, alt işverenleri, kayırma yapmamaları ve ücretlerde kesintiye gitmemeleri konusunda uyardı. İhbarlar geldiğini belirten Soylu, “Bu konuya tevessül edenlere karşı Bakanlığımız çaresiz kalmayacak. Alt işverenler dikkatli olmalı, istismara müsaade etmelilier” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)