E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayseri'deki hain saldırıda 8 saatlik sır---

Kayseri'deki hain saldırıda 8 saatlik sır

Kayseri'deki hain saldırıda 8 saatlik sır
20 Aralık 2016 - 05:23 borsagundem.com

Kayseri'de 14 askerin şehti olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin en son kente 70 kilometre kala aracına LPG doldurduğu tespit edildi. Bombalı aracın şehre gelişinden saldırının gerçekleştirdiği ana kadarki 8 saat sır

Terör örgütü PKK üyesi teröristin Kobani’den gelip bombalı aracı patlattığı soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'tekihaberine göre bombalı saldırıda kullanılan aracın Kayseri Pınarpaşı ilçesini 14 kilometre geçtikten sonra bir akaryakıt istasyonunda durduğu belirlendi. Polis, istasyondaki kamera görüntülerini topladı. Görüntülerde teröristin saldırıda kullanılan bombalı araçla saat 00.16 sıralarında benzinliğe giriş yaptığı ve yalnız olduğu anlaşıldı.

Saldırıda kullanılan bombalı araca LPG dolduran akaryakıt bayisi çalışanı ifadesinde, “Araç yanaştıktan sonra içerdeki kişi yüzü görülmeyecek şekilde camı hafif bir şekilde indirip depoyu doldurmamı söyledi. 80 lira 57 kuruş tuttu, 100 lira uzattı. Para üstü olarak 20 lira vermek için 50 kuruşunuz var mı diye sordum. Cevap vermeden kafasını salladı. Para üstü için biraz bekleyip aldıktan sonra hareket edip gitti” dediği öğrenildi. Saldırganın akaryakıt aldıktan 40 dakika sonra Kayseri’ye gittiği belirlendi. Şehir merkezine giriş yaptıktan sonra saldırı saati olan 08.45’e kadar ne yaptığı, nerelere gittiği, kimlerle bağlantı kurduğu gizemini koruyor. Polis, geçen bu 8 saatin sırrını çözmek için bölgedeki tüm güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını toplayarak incelemeye aldı.

‘O SİVİL İNDİ PATLAMA OLDU’

Saldırıda yaralanan Komando Çavuş Tolga Öğütlü, olayı şöyle anlattı: “Bizim için 3 otobüs gelir. Asker haricinde kimse binemez, yasak. Bir kalkış, bir de iniş durağımız vardır. Belediyenin otobüsüne bindik. O sırada nizamiye önünden sivil kişi otobüse bindi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi durağında, sivil binen kişi, otobüsü durdurmak için düğmeye bastı. Güzergâh değişikliği yaptı. Sağ tarafa yaklaştı. Şahıs otobüsten indi. Hızlı adımlarla yürürken arkasına bakıyordu. Daha sonra patlama gerçekleşti.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)