E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz'i sağanak vurdu, 1 can aldı---

Karadeniz'i sağanak vurdu, 1 can aldı

Karadeniz'i sağanak vurdu, 1 can aldı
09 Temmuz 2023 - 10:39 borsagundem.com

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış medeniyle Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir kadın sele kapılarak hayatını kaybetti. Zonguldak’ta sağanağın etkili olmasıyla dereler taştı, heyelan meydana geldi


Giresun'da akşam geç saatlerde başlayan yağmur ilerleyen zamanda etkisini arttırdı. Özellikle Piraziz ilçesinde yaşanan su taşkınları nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Alt katlardaki ev ve işyerlerini su bastı. Karadeniz sahil yolu suyla doldu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın habereine göre, meydana gelen kazalar nedeniyle de yolda uzun araç kuyrukları oluştu. İlçe merkezinde vatandaşlar tıkanan mazgalları kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Yeni mahalle de iş yerlerinin bodrum katında mahsur kalan 3 vatandaşı AFAD kurtardı. Ordu'nun Gülyalı ilçesinde de etkili olan sağanak derelerin taşmasına neden oldu. İlçede ev ve işyerleri su bastı.

BİR KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU İHBAR EDİLDİ

Samsun’un Çarşamba ilçesinin Abdal Deresi’nin su seviyesi yükseldi. En son akşam saatlerinde dere kenarında görülen ve kendisinden haber alınamayan Türkan Yılmaz’ın (25) suya kapıldığı ileri sürüldü. Ailesinin yardım istemesi üzerine derede ve bölgede genç kadını arama çalışmaları başlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağışların pazartesi akşamına kadar devam edeceğini açıklarken, bölgedeki illerin valilikleri de vatandaşlara sel ve heyelanlara karşı uyarılarda bulundu.

ARANAN KADIN ÖLÜ OLARAK BULUNDU

Son olarak dün akşam saatlerinde dere kenarında görülen, daha sonra kendisinden haber alınamayan 25 yaşındakiTürkan Yılmaz'ın sele kapıldığı şüphesiyle arama çalışması başlatıldı.

Sabah erken saatlerde arama kurtarma ekipleri, Yılmaz'ın cesedini dere kenarında buldu.

Yılmaz'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Zonguldak'ta sağanak; heyelan oldu, İstanbul yolu ulaşıma kapandı

Zonguldak’ta sağanağın etkili olmasıyla dereler taştı, heyelan meydana geldi. İstanbul-Zonguldak yolunun Kozlu ilçesi Ilıksu mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma tamamen kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından kentte dünden beri aralıklarla süren yağış sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kozlu ilçesi Ilıksu Mahallesi’nde Ilıksu Deresi taştı. Derenin taşmasıyla mahalledeki yollar göle dönerken, bazı iş yerlerini su bastı. Tarım alanları da su altına kaldı.

İstanbul Zonguldak yolunun Ilıksu mevkisinde iki ayrı noktada heyelan oluştu. Yolun Zonguldak merkez istikameti ağaç, toprak ve kaya parçalarıyla kapandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi mevkisinde ise yola kayalar düştü. Polis ve jandarma ekipleri hastaneye gidenlere geçiş izni verirken, diğer araçların geçişine izin verilmedi. Yolda mahsur kalan sürücülerin geri dönüşü tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede Karayolları, belediye, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Düzce'de sağanak; dereler taştı, evleri su bastı

Düzce'nin Yığılca ilçesinde etkili olan sağanakta dereler taştı, birçok köy evini su bastı.

Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, sabah etkisini artırdı.

Sağanak, Yığılca ilçesi ve yakın köylerde su taşkınlarına neden oldu. Gündolaması köyünde birçok evi su bastı. Düzce Valisi Cevdet Atay, sabah saatlerinde bölgeye gitti. Bölgede hasar tespit çalışmaları yapılırken, İl Özel İdaresi ekipleri taşan dereler nedeniyle biriken odun ve ağaç parçalarını topluyor.

Bolu'da sağanak; Abant yolunda dere taştı

Bo'da etkili olan sağanak nedeniyle Abant Gölü Milli Parkı yolundaki dere taştı, ekili alanlar zarar gördü.

Kentte gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı yolundaki Kiremitli Deresi, sağanak nedeniyle taştı.

Taşan sular, yolu ve tarlaları bastı. Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, çalışma başlattı. Suyun tahliye edildiği yolda ekipler, sürücüleri de uyardı. Öte yandan taşan su, dere kenarındaki ekili alanlara zarar verdi.

Trabzonu'da sağanak vurdu, heyelanlar meydana geldi

Trabzon'da sabah saatlerinden itibaren sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

İl genelinde sağanak nedeniyle bazı ilçelerdeki cadde ve sokaklar suyla doldu, heyelanlar meydana geldi.

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yakınında bulunan rögarlar tıkandı, su baskınları yaşandı. Söz konusu alanda ekiplerin rögar temizleme çalışmaları sürüyor.

Ortahisar ilçesine bağlı Doğançay Çamlık Küme evlerinin bulunduğu noktada şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldi.


Yöre sakinlerinden 65 yaşındaki Mehmet Karamanlı, AA muhabirine, heyelan olduğunda ırmak kenarında bulunduğunu söyledi.

Heyelanı görenlerin bağırması üzerine hemen bulunduğu yerden uzaklaştığını anlatan Karamanlı, "Eve doğru su doldu. Hemen müdahale ettik. Ağaç koyduk, suyu ırmağa doğru verdik." ifadelerini kullandı.

Karamanlı, heyelanın ardından ilgililerin olay yerine geldiğini belirterek, "İş makineleri geldi, kaymakam geldi. Burayı açtılar. Şimdi gelip yapacaklar. Çok aşırı su geldi." diye konuştu.
Doğançay Çamlık mevkisindeki bazı tarlalarda toprak kayması sebebiyle mahsuller de zarar gördü.

Akçaabat ilçesine bağlı Akçaköy Mahallesi yolu da heyelan nedeniyle taş ve hafriyatla doldu.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, DSİ ve Karayolları ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.
"Çok şükür, şu anda bir sıkıntımız yok"
Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de de yağış yüzünden Galomad mevkisinde yer alan Koşan Deresi taştı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, taşkının ardından belediye ekiplerinin hemen olaya müdahale ettiğini söyledi.

Uzungöl- Galomad yolunun kontrollü şekilde yeniden trafiğe açıldığını anlatan Tok, "İş makinelerimiz olay yerinde temizleme çalışmalarına devam ediyor. Çok şükür, şu anda bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Lütfen dere yataklarından uzak durup dikkatli olalım"

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli hemşehrilerim, bölgemizde bugün ve yarın şiddetli yağış beklenmekte olup tedbirli olmanız önem arz etmektedir. Sel, su baskını, heyelan riskine karşı tüm kurumlarımızla birlikte 18 ilçemizde tedbirlerimizi aldık. Lütfen dere yataklarından uzak durup dikkatli olalım."

Öte yandan kentte sağanak nedeniyle hava ulaşımı da olumsuz etkilendi.

Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul'a karşılıklı yapılması planlanan bazı uçuşlarda gecikme yaşanıyor.

Meteoroloji'den 30 il için yağış uyarısı

 

Topkapı Sarayı'nın içindeki restoranda yangın çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPISI09 Temmuz 2023 10:56

    ALLAH beterinden korusun ....Bu denize boşa akan suları yıllarca neden bir proje yapıpda ülkenin içine borular ile göterememiştir buna üzülürüm.