E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKanal İstanbul’la arsa fiyatları tavan yaptı---

Kanal İstanbul’la arsa fiyatları tavan yaptı

Kanal İstanbul’la arsa fiyatları tavan yaptı
11 Kasım 2014 - 06:55 borsagundem.com

Kanal İstanbul'un geçeceği söylenen bölgelerde arsa fiyatları uçuşa geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ihale hazırlıklarının başladığını açıkladığı Kanal İstanbul, bölgesinde arsa fiyatlarını artırmaya devam ediyor. 2011 yılında ‘Çılgın Proje’ olarak tanıtılan Kanal İstanbul’un henüz net bir güzergahı olmasa da bölgede şimdiden ‘Kanal İstanbul’ manzaralı konutlar bile satışa çıktı. EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarından Vildan Kaya,  Karadeniz ile  Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu açacak olan Kanal İstanbul’un arsa fiyatlarını son 1 yılda 2 ile 4 kat oranında artırdığını söyledi.  

Masterplan hazırlanıyor 

Bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyleyen Kaya, 3. Havalimanı’nın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti. Bölgeye ait master plan çalışmaları Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından devam ederken henüz netleşmiş bir imar planı da bulunmuyor. Kaya,  arazilerin imara açılıp arsaya dönüştükten sonra yoğun talepten dolayı fiyatlarının son 5 yılda yüzde 100’den fazla artış gösterdiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir bilen bunları da öğren11 Kasım 2014 21:56

    Uluslararası Deniz Hukuku kuralları ve Fesih şartlarında da belirtildiği gibi gemilerin transit geçiş hakkı gereği sözleşmenin değişmesi durumunda dahi Türk Boğazlarından geçecek hiçbir gemiden zorunlu ücret talep edilemeyecektir.

  • bir bilen bunları da öğren11 Kasım 2014 21:56

    Sözleşmenin süresi, yürürlüğe giriş tarihinden başlayarak, yirmi yıldır.Bununla birlikte, sözleşmenin 1. maddesinde doğrulanan geçiş ve gidiş-geliş (ulaşım) özgürlüğü ilkesinin sonsuz bir süresi olacaktır.

  • bir bilen bunları da öğren11 Kasım 2014 21:54

    Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Türk Boğazlarından (Çanakkale ve İstanbul) geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliği işlerini düzenleyen sözleşmedir. 1923'te Lozan Antlaşması ile birlikte imzalanan Boğazlar Sözleşmesinin yerine geçmiştir.

  • YORUMCU11 Kasım 2014 14:32

    bu profeyi ortaya atanlar, bir gün çıkıpta neden böyle bir projeye gerek duyulduğunu, hangi zorunlu gerekçelerle yapılacağını, istanbul a ne gibi kazanımlar sunacağını, vatandaşın günlük yaşamına ne gibi katkılar sunacağını, anlattı mı, peki bu çılgın proje için halkın görüşüne başvuruldu mu? hayır.. emrü ferman yüce padişahımızındır....

  • VATANDAŞ11 Kasım 2014 14:22

    rant şahane, kanal bahane.....

  • brathma11 Kasım 2014 12:22

    bir bilen o inşaatın maliyetinden senin haberin var mı. oraya harcanak para ile neler yapılır bir dusun. bu kadar bir adamın pesinden gidilmez. kendi aklınız ve fikriniz olsunbiraz.

  • ALP11 Kasım 2014 11:57

    bu çıldırmış projenin birilerinin cebini dolduracağı muhakkak... ancak istanbul a faydasından çok zararı olacak bir proje...

  • arsa11 Kasım 2014 11:53

    Avcılar gümüşpalada k.çekmece göl kıyısında oturuyorum,,köşeyi döndük mü yani şimdi :)

  • Murat11 Kasım 2014 09:33

    Burası da hani bazı hisseleri bedelsiz söylentisi ile satıp sonra da ceketlerini alıp gider ya ağalar. öyle olacak... Devlete millete bir kuruş yararı olmayacak bi iş... boğazdan bedava geçen gemi neden buradan geçmek için para versin ki...

  • iç kumsal mahallesinde alın11 Kasım 2014 08:40

    k.çekmecede iç kumsala bakın 5'e katlar yakında ev fiyatları.

  • Bir Bilen11 Kasım 2014 07:47

    Sen dersinki rant gezi mezi...ben derimki lozan bitiyor eyyy gaziii...

  • HARUN11 Kasım 2014 07:22

    MEMSA HOLDİNG Bükçekmecede konut yapıyor deniz manzaralı değerleri katlanacak.