E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandılar---

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandılar

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandılar
15 Aralık 2022 - 08:56 borsagundem.com

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili dava kapsamında, Kadir İstekli'nin ardından baba Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alınmıştı. İstekli ve Gümüşel tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

Toplumda yankı uyandıran ve tepkilere neden olan olayla ilgili H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada ön görülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi. 

Kararın ardından harekete geçen polis, önce Kadir İstekli'yi Pendik'te gözaltına aldı. İstekli İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Daha sonra ise baba Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili dava kapsamında gözaltına alınan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

H.K.G. İÇİN AKIL SAĞLIGI RAPORU

Ayrıca mahkeme İzmir'de bulunan mağdur H.K.G.'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi.

Türkiye ayakta! 6 yaşındaki evliliğe büyük tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran15 Aralık 2022 16:34

    Vatikan papazlarından tutun Kanada da ki yerli çocukların mezarlığına kadar Dünya tam bir sapkınlık ve rezalet içerisinde!  Homoseksüeller Lutiler hiç olmadığı kadar azgınlık ve ahlaksızlığın adeta meydanlarda gösterilmesini savunacak kadar cüretkar.  Bazı hacı hoca yobaz takımı ahlaksız sapıklığına dini kılıf etmeye kalkarak daha da ahlaksız bir münafık olma yoluna girmiş.  Öyle yoz bir ortama girdik ki bazı ahlaksız  takımı da böyle yobazları kendilerine örnek alarak ahlaksızlıklarına kalkan yapmak istiyorlar.  Peki sen neden kötüyü örnek alıp kötülüklerine bahane uyduruyorsun dersen bu da bir şey mi başkaları neler yapıyor der ahlakszı!  O halde böyle bir topluluğun üzerine bela hak mıdır?  Yer yarılıp Allah bunları yerin dibine soksa reva mıdır?  Şüphesiz öyledir.  

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK15 Aralık 2022 16:32

    Eğer suçluları ispatlanır ise hepsi asılsın ki dünya da pislikler temizlensin.

  • Mucise Reis ;)15 Aralık 2022 13:10

    Bu tarz yerler yasaklanmaz. Yasaklanmamalı. Bütün yerler yani... Olması gereken, sen bir vakıf mı kuruyorsun ? sen bir yardım dernek mı kuruyorsun ? sen yatılı bir sistemmi oluşturuyorsun ? kuran mı öğretiyorsun ? okutuyorsun ? vb. vb. güzel güzel maddeleri oluşturur, imzalı kurucu ortaklarından taahüdü alırsın... sonrasında, eğitim , kültür vb bakanlık denetim sistemini kurarsın. 6 ayda bir, özel psikologları gönderir tek tek çocuklar ile özel odalarda başka bir mekanda birebir soru cevap alırsın. haa gerçek manada işler yapıyorsan devam et işine dersin. ama bir ters durumda ağır cezalar, kapatmalar, sınırlandırmalar, el koymalar vb maddelerini devlet olarak uygularsın. Milli eğitim bakanlığı 1,5 milyon insan okula nasıl başlamaz ? nerede bu çocuklar? nasıl takip etmezsin bu çocukların durumunu? aile bakanlığı?vali? kaymakam ? kim bu x leri devletten buyuk gibi görüyor ? 

  • BİRİSİ15 Aralık 2022 11:20

    Toplum tepki gösterince mecbur kaldılar tutuklamaya. Yani hala devlete güvenmiyorum. Gülşen bir tek sözüyle anında tutuklandı. Bu adamlar bir kızın hayatını karartılar arada o kadar çok fark var ki?

  • DIMBIL15 Aralık 2022 16:28

    Karıştırıcı seni.iki kişi suç işlemiş ise devlet şeylerimi tutacak herkesin.

  • AHMET ÖZBİLEN15 Aralık 2022 16:28

    Sen de kimsin fetöcümüsün yoksa.