E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaçakçılar ifşa edilecek---

Kaçakçılar ifşa edilecek

Kaçakçılar ifşa edilecek
04 Aralık 2013 - 04:26 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, mahkumiyeti kesinleşen kaçakçıları kamuoyuna duyuracak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, çeşitli kaçakçılık fiillerinden mahkumiyet hükmü kesinleşenleri kamuoyuna ilan edecek.
Bakanlığın, "Kaçakçılık Türleri ile İlgili Mahkumiyet Hükmü Kesinleşenlerin Kamuoyuna İlan Edilmesine Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, tütün ve tütün mamulleri, alkollü içkiler, akaryakıt, uyuşturucu, silah ve mühimmat, tarihi eser, motorlu taşıt, elektronik eşya, canlı hayvan, et, çay, şeker, zeytin gibi gıda maddeleri ile genetiği değiştirilmiş organizmalı ürünler, radyoaktif ve kimyasal maddeler, toplum sağlığını tehdit eden ürünler, nesli tükenmekte olan yabani hayvan ve bitki türleri, fikri ve sınai mülkiyet hakları, sahte para, altın, maden kaçakçılığı, hayali ihracat, göçmen kaçakçılığı fiillerinden mahkumiyet hükmü kesinleşenler, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından ilan edilebilecek. İlan edilecekler, Bakanlık bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından belirlenecek. Komisyon, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu müsteşar yardımcısı başkanlığında, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü, Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürü, 1. Hukuk Müşaviri ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirinden oluşacak.
Yönetmelik hükümleri, 18 yaşını doldurmamış olanlar için uygulanmayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)