E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabil'de bombalı saldırı---

Kabil'de bombalı saldırı

Kabil'de bombalı saldırı
18 Ocak 2014 - 20:30 borsagundem.com

Kabil'de Türk Büyükelçiliği'nin olduğu caddede bombalı saldırı meydana geldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir lokanta önünde düzenlenen intihar saldırısında 21 kişi hayatını kaybetti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçiliğimizin de bulunduğu caddede meydana gelen saldırıyı şiddetle kınandığını belirten bir açıklama yayınladı.

Kabil emniyetinden Haşmet Stanakzay, 3 Taliban intihar komandosunun dün gece düzenlediği intihar saldırısında 21 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ölenlerden 13'ünün yabancı olduğunu, aralarında Kanadalı, Rus ve Lübnan vatandaşlarının bulunduğunu ifade eden Stanakzay, saldırıda 8 Afgan vatandaşının yaşamını yitirdiğini, yaralanan 2 Afgan'ın hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Stanakzay, önce Lübnan lokantasının önünde bir intihar komandosunun üzerindeki patlayıcılarını havaya uçurduğu, daha sonra 2 militanın lokantaya girdiğini, 2 saat süren silahlı çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürüldüklerini belirtti.

HEDEFTE DİPLOMATLAR VE YABANCI ÇALIŞANLAR VARDI

Taliban'ın sözcüsü Zebihullah Mücahid de yaptığı açıklamada, saldırının, Taliban “fedaileri” tarafından düzenlendiğini, hedefin, lokantadaki diplomatlar ve yabancı çalışanlar olduğunu söyledi.

Mücahid, saldırıda Almanlar dahil olmak üzere üst düzey yabancı yetkililerin öldüğünü ve yaralandığını iddia etti.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ DE AYNI CADDEDE

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan patlamayla ilgili bir kınama yazısı yayınlandı.

Yazıda, “Kabil’de, Büyükelçiliğimizin de bulunduğu cadde üzerindeki bir restorana 17 Ocak akşamı düzenlenen bir terör saldırısında ilk belirlemelere göre aralarında Uluslararası Para Fonu Afganistan temsilcisi ve dört BM görevlisi dahil olmak üzere çok sayıda yabancı ülke vatandaşının yer aldığı 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin de yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Sivilleri hedef alan ve Afganistan’ın barış ve istikrarına yönelik bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifa diliyoruz.

Bu vesileyle, insanlık suçu olan terör eylemlerinin sonuç getirmeyeceğine olan inancımızı ve Türkiye’nin dost ve kardeş Afganistan’la dayanışmasını daima sürdüreceğini tekrar vurguluyoruz” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)