E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJPMorgan'dan altın için rekor tahmin---

JPMorgan'dan altın için rekor tahmin

JPMorgan'dan altın için rekor tahmin
14 Mart 2024 - 07:49 borsagundem.com

Piyasanın aşırı heyecanlanma eğiliminde olduğunu belirten JPMorgan'ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı Kaneva, ons altında fiyatın bu yıl 2500 dolara ulaşmasını bekliyor.

Altın, JPMorgan Chase & Co. Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva'ya göre, fiyatının bu yıl ons başına 2.500 dolara ulaşma potansiyeli var.

Natasha Kaneva, Bloomberg TV röportajında, külçenin Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.195,15 dolara ulaşmasının ardından, "2.500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz. Çünkü piyasa aşırı heyecanlanma eğiliminde” dedi.

Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşmak için "enflasyonda ve iş sayılarında ılımlılığın devam ettiğine ve Fed'in gerçekten kesinti yaptığına dair teyitlere ihtiyacımız var" dedi.

Fed'in uzun süredir beklenen daha gevşek para politikasına yönelmesinin, tahvil gibi getiri sağlayan varlıklarla karşılaştırıldığında altının çekiciliğini artırması bekleniyor. Politika yapıcılar, borçlanma maliyetlerini düşürmeden önce enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmeleri gerektiğini söyledi.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?

 

Fed'in faiz indirimini ötelemesi altın için risk

 

Kuyumcularda altın kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)